Blomkål indeholder ligesom alt andet kål masser af essentielle næringsstoffer. (Foto: Irene Kredenets ©Unsplash)

Blomkålsris

Blomkålsris smager dejligt i en salat eller som tilbehør til en grydet, og så er det en fornuftig erstatning for ris, hvis du prøver at skære ned på kulhydraterne.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 3 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved

Fremgangsmåde

  1. Fjern den største del af stokken og de grønne blade fra blomkålen. Del det i buketter.
  2. Riv buketterne på den grove side af et rivejern – eller kør det igennem en foodprocesser eller minihakker, hvis du har det.
  3. Blomkålsrisene kan spises rå i en salat, hvor den blandes med friske krydderurter, men kan også dampes eller steges på panden i lidt olie og salt.
  4. Servér som salat, til gryderetter eller andet, hvor du normalt ville servere ris.