Nyd sommerens søde blommer i en skøn kage. (©DR)

Blommekage med chokoladeganache

En skøn og tung kage med sommerens modne blommer og en mørk chokoladeganache på toppen. En flot og intens kage, som Emil bagte som en favoritbagning i Den store bagedyst 2018.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kage

  • 1 stang vanilje
  • 200 g sukker
  • 200 g smør, blødt
  • 75 g marcipan
  • 4 æg
  • 70 g mandler
  • 180 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 40 g mørk chokolade, hakket
  • 2 blommer
  • lidt ekstra hvedemel
    (til form og blommer)

Chokoladeganache

  • 150 g mørk chokolade
  • 2 dl fløde

Sauterede blommer

  • 3 blommer
  • 1 spsk. smør

Isomalt spiraler

  • 100 g isomalt
  • 10 g vand
  • 1 knivspids gul pastafarve

pynt

  • frisk skovsyre

Fremgangsmåde

Kage

  1. Tænd ovnen på 190° alm ovn.
  2. Flæk vaniljestangen, skab kornene ud og mas dem med sukkeret.
  3. Pisk smør, sukker, vanilje og marcipan til en luftig masse.
  4. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk der imellem.
  5. Hak mandlerne fint og bland dem med mel og bagepulver.
  6. Rør de tørre ingredienser i dejen.
  7. Hak chokoladen og vend den i.
  8. Skær blommerne ud i 1/8 dele (små stykker) og vend dem i ekstra mel.
  9. Smør og drys en form med mel og fordel dejen deri.
  10. Tryk blommestykkerne godt ned i dejen.
  11. Bag ved 190° almindelig ovn i 50 minutter.

Chokoladeganache

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen.
  3. Rør til ganachen samler sig, dæk med film og stil på køl.

Sauterede blommer

  1. Skær blommerne ud i 1/12 både.
  2. Smelt smør på panden og tilsæt blommerne.
  3.  Steg til let gyldne og møre på begge sider – pas på de bliver porøse.

Isomalt spiraler

  1. Varm isomalt, vand og farve op til 170°.
  2. Hæld massen på en silikonemåtte og ælt den til den er kølet lidt og er smidig.
  3.  Træk massen omkring et tyndt metalrør – som grebet på et piskeris.
  4. Pil spiralerne forsigtigt af røret.


Pynt

  1. Vend kagen forsigtigt ud af formen, over på et fad.
  2. Hæld chokoladeganachen over.
  3. Pynt med sauterede blommer, isomalt, stedmorblomster og skovsyre.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 2