Blommekage med chokoladeganache
En skøn og tung kage med sommerens modne blommer og en mørk chokoladeganache på toppen. En flot og intens kage, som Emil bagte som en favoritbagning i Den store bagedyst 2018.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Kage
- 1 stang vanilje
- 200 g sukker
- 200 g smør, blødt
- 75 g marcipan
- 4 æg
- 70 g mandler
- 180 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 40 g mørk chokolade, hakket
- 2 blommer
-
lidt
ekstra hvedemel
(til form og blommer)
Chokoladeganache
- 150 g mørk chokolade
- 2 dl fløde
Sauterede blommer
- 3 blommer
- 1 spsk. smør
Isomalt spiraler
- 100 g isomalt
- 10 g vand
- 1 knivspids gul pastafarve
pynt
- frisk skovsyre
Fremgangsmåde
Kage
- Tænd ovnen på 190° alm ovn.
- Flæk vaniljestangen, skab kornene ud og mas dem med sukkeret.
- Pisk smør, sukker, vanilje og marcipan til en luftig masse.
- Tilsæt ét æg ad gangen og pisk der imellem.
- Hak mandlerne fint og bland dem med mel og bagepulver.
- Rør de tørre ingredienser i dejen.
- Hak chokoladen og vend den i.
- Skær blommerne ud i 1/8 dele (små stykker) og vend dem i ekstra mel.
- Smør og drys en form med mel og fordel dejen deri.
- Tryk blommestykkerne godt ned i dejen.
- Bag ved 190° almindelig ovn i 50 minutter.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen fint.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen.
- Rør til ganachen samler sig, dæk med film og stil på køl.
Sauterede blommer
- Skær blommerne ud i 1/12 både.
- Smelt smør på panden og tilsæt blommerne.
- Steg til let gyldne og møre på begge sider – pas på de bliver porøse.
Isomalt spiraler
- Varm isomalt, vand og farve op til 170°.
- Hæld massen på en silikonemåtte og ælt den til den er kølet lidt og er smidig.
- Træk massen omkring et tyndt metalrør – som grebet på et piskeris.
- Pil spiralerne forsigtigt af røret.
Pynt
- Vend kagen forsigtigt ud af formen, over på et fad.
- Hæld chokoladeganachen over.
- Pynt med sauterede blommer, isomalt, stedmorblomster og skovsyre.