Blommesyltetøj smager fantastisk og er en skøn måde at putte sommerens bær og frugter på glas. Foto: Scanpix (©DR)

Blommesyltetøj - blommemarmelade

Blomme- og mirabellesyltetøj laves bedst i ovnen. Der er virkeligt meget vand i frugterne, og næsten ingen pektin, og det betyder, at vandet skal dampes væk for at syltetøjet kan hænge sammen.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 kg blommer
  • 1,5 kg rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Vask og udsten blommerne.
  2. Bland sukker og blommer og fordel det i en bradepande, hvor blommerne passer i ca. 1½ lag. i bradepanden.
  3. Bag blommerne ved 150 grader, gerne varmluft, til blommerne er lavet om til tykt syltetøj, Rør i det en gang imellem.
  4. Blommerne kan være som de er, eller de kan blendes, hvis man ønsker en glat konsistens. Kom på glas, der er skoldet og skyllet i atamon for at sikre lang holdbarhed.