Smukt og sommerlig kage med fondantblomster. (©DR)

Blomsterkage med havtorn

Denne fine blomsterkage bagte Jasmin som sit første mesterværk i Den store bagedyst 2018. Kagen er en hyldest til Jasmins mor, som har givet hende glæden ved at gå i køkkenet, og kagen skal derfor fejre hende ved at ligne morens fine blomsterhave om sommeren. Kagen består af havtornmousse, hybenmarmelade og nøddebunde.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Fondant

  • 200 skumfiduser
  • 4 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. neutral olie
  • 700 g flormelis
  • farve efter ønske

Havtornemousse

  • 4½ blade husblas
  • 3 æggeblommer
  • 95 g sukker
  • 150 g havtorn
  • 2½ dl fløde

Hybenmarmelade

  • 160 g hyben
  • 45 g sukker

Pekanbunde

  • 4 æg
  • 275 g sukker
  • 75 g maltsirup
  • 237 ml kærnemælk
  • 115 g smør
  • 160 g hvedemel
  • 80 g maltmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 85 g pecannødder, hakkede

Fremgangsmåde

Fondant

  1. Smelt skumfiduser over vandtbad sammen med citronsaft og olie.
  2. Når massen er ensartet tilsættes flormelis, og det røres til en homogen masse. Ælt og læg på køl.

Havtornemousse

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Varm havtorn og 50 g sukker. smelt de udblødte husblas deri og sigt kernerne fra.
  3. Pisk æggeblommerne og 45 g sukker lyst og luftigt.
  4. Pisk fløden til let skum i en anden skål.
  5. Bland først havtornsaft og æggemassen sammen og vend til sidst fløden i.

Hybenmarmelade

  1. Kog hyben op. Tilsæt sukker og kog sammen. 
  2. Blend og afkøl.

Pekanbunde

  1. Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt.
  2. Smelt smør og tilsæt sirup.
  3. Bland alle de tørre ingredienser og vend det i smør-sirup blandingen.
  4. Vend med æggesnapsen.
  5. Bag i ønsket form og del i to bunde.

Samling

  1. Tag en af dine bunde og smør marmelade på, hæld herefter havtornemoussen på.
  2. Gentag processen med de næste lag. Øverste lag skal være mousse. Stil på frys i minimum 2 timer.
  3. Indfarv noget af din fondant i forskellige farver og form blomster heraf. Rul resten af din fondant ud i rigeligt flormelis - det kan altid pensles af. 
  4. Betræk kagen med fondant og skær forsigtigt kanterne til. Pynt med fondantblomsterne.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 1