Prøv en anderledes og lækker amerikansk snack med løg. (©DR)

Blooming onion

Blooming onion er en amerikansk steakhouse specialitet. Det er en hyggelig og anderledes snack til en fordrink, og kan også bruges som tilbehør til en god steak.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Blooming onion

  • 2 meget store salatløg
  • 300 g mel
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. spidskommen
  • salt og peber
  • 2 store æg
  • 2 1/2 dl mælk
  • olie til friture

dip

  • 3-4 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 2-3 tsk. ketchup
  • 3-4 stænk engelsk sauce
  • 1 spsk. fintrevet peberrod
  • salt, peber og sukker

Fremgangsmåde

Skær den øverste spidse ende af løgene af og pil dem. Bunden, der holder sammen på løgene skal bevares. Læg løgene på skærefladen, og skær dem igennem fra top til bund ca. 1 cm. fra midten. Dette gøres hele vejen rundt, så der bliver 16 snit.
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. I en anden stor skål piskes æggene sammen med mælken. Læg et løg et løg i melblandingen med bunden ned af. Med en ske øses melet over løget, så det kommer ind mellem alle lamellerne. Vend løget om og lad overskydende mel drysse af. Kom derpå løget over æggemælken, som øses over. Lad løget dryppe af og giv det endnu en tur i melblandingen. Gentag processen med det andet løg.
Friter løgene et af gangen i en gryde. Der skal være nok olie til lige at dække løget. Giv det ca. 5 minutter med bunden opad. Vend løget og giv det yderligere 4-5 minutter eller til det er gyldent og sprødt. Fisk løget op og læg det på køkkenrulle, så overskydende olie kan dryppe af. Hold løget lunt i ovnen mens det andet løg friteres. 

Til dip røres alle ingredienserne grundigt sammen og der smages til. Læg løgene på et fad, og lad gæsterne bryde sprøde lameller af løgene, som spises med lidt dip.