Bøf bearnaise-mad med mini pommes frites er et smørrebrød ud over det sædvanlige. (©DR)

Bøf bearnaise-mad med mini pommes frites

Det er svært at finde nogen, der ikke kan lide bøf bearnaise med sprøde pommes fritter. Så hvorfor ikke lave et stykke smørrebrød over samme tema?

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 2 flotte højrebsbøffer
  • 4 skiver rugbrød
  • 1-2 løg
  • 1 stor spsk. smør
  • 2 bagekartofler
  • olie til friture
  • frisk brøndkarse

Bearnaise mayo

  • 2 dl estragoneddike
  • 1 skalotteløg
  • 2 past. æggeblommer
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og peber
  • ca. 4 dl vindruekerneolie
  • finthakkede estragonblade

Fremgangsmåde

Løgene skrælles, halveres og skæres i ganske tynde skiver. Steg løgene langsomt på en pande i smørret, til de bliver bløde og gyldne. Sæt dem til side.
Til mini pommes frites skrælles bagekartoflerne. Skær dem til kartoffelstrå på en mandolin. Skyl stråene grundigt i flere hold vand, og dup dem helt tørre i et viskestykke. Friter dem i olie, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og salt dem.
Giv bøfferne et godt drys salt og peber, og steg dem i lidt olie og smør, til de er medium-rare. Lad dem hvile overdækket i mindst 10 minutter.

Smør brødet og garner med brøndkarse. Skær bøfferne i fine skiver og læg dem på brødet. Læg en stribe bløde løg midt på maden. Pynt af med “dutter” af bearnaise mayo og øverst en pæn håndfuld sprøde mini pommes frites.

Bearnaise mayo

Hak skalotteløget ganske fint. Kom det i en gryde med estragoneddiken og reducer til der er ca. et par skefulde væske tilbage. Lad løg og eddike køle af og kom det derpå i en skål sammen med æggeblommer, dijonsennep og salt og peber. Pisk olien i lidt ad gangen til konsistensen er passende. Vend finthakkede estragonblade i og smag til. Kom mayo’en i en sprøjtepose og læg den på køl.