Bolinhos de amor fra Portugal
Ved første øjekast fremstår Bolinhos de amor en smule ligegyldige, men jeg lover dig for, at de langt fra er det. De fortæller om portugisernes kærlighed til det simple, men velsmagende. Den syrlige glasur giver de små kager karakter.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Ingredienser
Dej
- 3 stk. æg
- 4 stk. æggeblommer
- 250 g sukker
- 1 stk. citron
- 150 g mel
Pynt
- 150 g flormelis
- 1 stk. pasteuriseret æggehvide
- 1 stk. citron
Fremgangsmåde
- Pisk sukker, æg og æggeblommer med håndmikser i 20 minutter uden at stoppe. Det er vigtigt for at få en meget blød dej.
- Tilsæt revet citronskal af en citron og mel og bland det hele, indtil du får en jævn dej.
- Varm ovnen op til 200 grader og læg bagepapir på en bageplade.
- Med en spiseske placeres små portioner af dejen på bagepladen. Sørg for, at de ikke rører hinanden. Sæt pladen i ovnen og bag kagerne i seks minutter.
- Tag kagerne ud og hæld dem over på en kold rist med det samme. Lad dem køle af til stuetemperatur.
- Bland flormelis, æggehvide og citronsaft til glasur og smør et meget tyndt lag på alle kagerne. Kør fingeren rundt i cirkler oveni den våde glasur for at få det rette udtryk.
- Lad glasuren sætte sig og opbevar herefter kagerne i en papirspose eller kagedåse – ikke i plastikpose!