Boller i karry er en rigtig familiefavorit. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Boller i karry

Boller i karry er en af danskernes mest elskede hverdagsretter, fordi den er nem, hurtig, billig og smager helt fantastisk. Her er en opskrift på en helt klassisk udgave af boller i karry.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g hakket flæskekød
  • 1 dl hvedemel
  • 3 dl skummetmælk
    (kan erstattes af bouillon)
  • 1 stk. æg
  • 1 spsk. løg
    (fintrevet)
  • 2 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 0,5 stk. løg
  • 20 g smør
  • 1 stk. madæble
  • 2 tsk. karry
  • 2 spsk. hvedemel
  • 6 dl kødbollevand

Fremgangsmåde

  1. Kødboller: Kom hakket flæskekød i en skål og rør det med en håndmikser. Tilsæt 1 dl hvedemel, skummetmælk, æg, den ene spsk. revet løg og salt og peber og rør farsen godt sammen. Lad den hvile i mindst 30 minutter i køleskabet.

  2. Sæt en gryde over med letsaltet vand og bring det i kog. Rør farsen i gennem. Dyp en spiseske i det kogende vand, og form bollerne med hånd og ske. Læg dem i kogende vand, indtil der er et lag i gryden. Dæmp varmen, og kog bollerne til de er faste. Det tager ca 10 minutter. Tag dem op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte.

  3. Kog resten af bollerne - et lag ad gangen.

  4. Karrysauce: Hak det halve løg fint og riv æblet fint. Steg løgene klare i smør i en gryde, uden at de tager farve. Drys karry og fintrevet æble i, og lad det svitse lidt. Tag gryden af varmen, drys melet over og rør, til melet er helt opslugt. Stil gryden tilbage på varmen og tilsæt siet kødbollevand lidt efter lidt under konstant piskning., så saucen langsomt bliver tyndere, men uden at der kommer klumper.

  5. Lad saucen småkoge i ca fem minutter. Smag til og kom bollerne i. 
  • TIP: Server boller i karry med løse ris og en god salat. Retten kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet.