(©DR)

Boller i karry med ristet spidskål

I programmet 'Price Inviterer' havde James Price besøg af Pusle Helmuth, der lavede denne udgave af den danske klassiske hverdagsret boller i karry. I denne anderledes opskrift på boller i karry har retten fået et asiatisk pift, og den bliver serveret med asiatisk krydret spidskål og ris.

Tilberedningstid: 50 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. spidskål
  • 2 spsk. østerssauce
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1,5 tsk. frisk ingefær
  • 3 stk. fed hvidløg
  • 1 stk. rød chili, medium stærk
  • 2 spsk. rapsolie
    (Eller anden neutral olie til stegning)
  • 500 g hakket svinekød
  • 1-2 stk. æg
  • 0,5 dl rasp
  • 2 spsk. danskvand
  • 1 knivspids peber
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. karry
    (ikke for stærk)
  • 1 stk. bouillonterning
  • 2 spsk. karry
  • 60 g smør
  • 60 g hvedemel
  • 1 dåse kokosmælk
  • 0,5 dl piskefløde
  • 0,5 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. sukker
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 4 stk. gulerødder
  • 400 ris

Fremgangsmåde

  1. Svinekødet røres sammen med æg, salt, peber, finthakket hvidløg, 1 tsk. karry, rasp, fløde og en smule danskvand. Bring 1 liter vand i kog, tilsæt bouillonterninger og form farsen til boller, som puttes i kogevandet.

  2. Når bollerne kommer op til overfladen, er de ved at være færdige. De skal ca. have 10 minutter. Tag dem op med en hulske og kog et nyt hold. Gem kogevandet til karrysovsen.

  3. Gulerødderne skæres i tern og blancheres i ca. et halvt minut i letsaltet vand. De skal have lidt bid. Kog risene.

  4. De 2 spsk. karry ristes af i lidt smør, tilsæt melet og bland det sammen. Rør kogevandet fra bollerne i sovsen, lidt ad gangen, rør godt og bliv ved, indtil man opnår en ensartet tyk konsistens. Tilsæt kokosmælk til man opnår den ønskede konsistens. 

  5. Afrund sovsen med lidt piskefløde og smag den til med balsamico, sukker, salt, peber og karry, alt efter den styrke man vil have, og rund af med en anelse kanel. Tilsæt gulerodsternene lige inden servering.

  6. Den fintsnittede ingefær, hvidløg og chili svitses i lidt olie. Tilsæt spidskålen, som er skåret i strimler, og rist det i et par minutter, hvorefter soyasauce, østerssauce og lidt vand tilsættes. Lad det simre yderligere i et par minutter.

  • TIP: Server boller i karry med spidskålen, de kogte ris og en god mangochutney.