En nem nem opskrift på lækker bønnemos, der er perfekt som snack til gæsterne med lidt brød. (©Getty Images/Murray Productions)

Bønnemos

Bønnemos lavet på hvide bønner tilsat krydderier for at spice den op. Kan med fordel serveres til indisk mad, som en fyldig dyppelse til naan brød. Vær opmærksom på, at bønnerne skal lægges i blød, i vand, natten over.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g hvide bønner
    (Kan erstattes af 1 dåse hvide bønner)
  • 1 smule frisk timian
  • 0,5 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 smule koldpresset olivenolie
  • 1 smule karry
  • 1 smule garam masala
  • 1 smule flagesalt
    (fx Maldon salt)
  • 1 smule balsamisk æbleeddike
    (eller anden god frugteddike)

Fremgangsmåde

  1. Bønnerne lægges i blød i vand natten over. Vandet hældes bort, og bønnerne skylles hvorefter de bringes i kog i en gryde med letsaltet vand med en håndfuld friske timianstilke. 
  2. Bønnerne koges til de er møre, smag på dem. Løg og hvidløg hakkes fint og, steges igennem i olie til de begynder at tage lidt farve, derefter tilsættes karryen, som steger med til alt er godt gennemstegt. Tilsæt derefter bønnerne og steg dem grundigt igennem, dryp med lidt god balsamisk æbleeddike eller en anden god frugteddike. 
  3. Derefter blendes bønnerne til mos, justér mosen med lidt olie og lidt fond, til bønnemosen er cremet. Bønnemosen smages til med garam masala og godt med salt og spises sammen med indisk mad, fx friskbagte naan og pappadums.