Bourride (fiskesuppe)
Prøv denne delikate fiskesupper - bourride. Suppen er en velkendt, fransk suppe, som brødrene Price har lavet i programmet Spise med Price.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
-
1 kg
fiskefilet
(af fast fisk, fx havtaske)
-
2-3 kg
fiskeben
(af mager fisk)
- 2-3 stk. store løg
- 3-4 fed hvidløg
- 2 stk. gulerødder
- 2-3 stængler blegselleri
- 2 stk. porrer
- 1 spsk. fennikelfrø
- 1 smule tørret appelsinskal
- 1 stk. suppevisk af persillestilke, timian og lauerbærblade
- 0,4 cl tør hvidvin
- 1 knivspids safran
Aïoli
- 6-8 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. frisk brødkrumme
- 8 stk. pasteuriserede æggeblommer
- 1 smule olivenolie
- 1 smule brødcroutoner
Fremgangsmåde
- Skyl fiskeben grundigt for blod og fjern gæller, hvis der er hoveder med. Rens alle grøntsagerne og skær dem groft ud.
- Kom ben og grøntsager i en stor gryde og hæld en halv flaske tør hvidvin på samt vand til alt er dækket. Kom suppevisk, appelsinskal og fennikelfrø ved og bring i kog.
- Lad suppen koge i ca. 25 min, og skum grundigt undervejs.
- Si suppen, tilsæt safran og lad suppen koge ind til der er ca 1½ liter tilbage. Smag til med salt.
- Imens suppen koger laver man sin aïoli.
- Hvidløg knuses i en morter eller blender sammen med et pænt nip salt og en spiseskefuld frisk brødkrumme.
- 4 æggeblommer røres i, og olivenolie tilsættes lidt efter lidt mens der blendes til konsistensen er som en kraftig mayonnaise.
- Portionér fisken og damp stykkerne møre i suppen. Tag dem op og hold dem varme.
- Halvdelen af aïoli’en tages fra i en skål og røres sammen med yderligere 4 æggeblommer. Blandingen spædes op med den varme fiskesuppe hvorefter det hele kommes tilbage i gryden og opvarmes til konsistensen bliver flødeagtig, men det må ikke koge, for så skiller det.
- Læg ristede brødcroutoner i bunden af en suppetallerken, kom fisken ovenpå og hæld den rygende varme suppe over. Server med ekstra aïoli.