Brændende kærlighed er en ægte dansk klassiker på middagsbordet. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed er en klassisk dansk ret, som aldrig går af mode. Kombinationen af den bløde og cremede kartoffelmos, stegte løg og den sprøde, salte bacon smager bare fantastisk. Denne opskrift på brændende kærlighed er nem og hurtig, for du gør bacon og løg klar, mens kartoflerne koger.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 20 g smør
  • 2 dl mælk
  • 300 g bacon
  • 2 stk. løg
  • 2 tsk. salt
    (Efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (Efter smag)
  • 1 knivspids muskatnød
    (Efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Lav kartoffelmosen:
    Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre i usaltet vand. Vandet hældes fra kartoflerne, og de moses godt i en skål. Smørret lægges i. Rør godt rundt og tilsæt mælken lidt efter lidt. Pisk mosen let og luftig med en elpisker.
  2. Steg bacon og løg:
    Bacon skæres/klippes i tern og ristes sprøde på en tør pande. Fisk baconstykkerne op med en hulske. Løgene finthakkes og steges gyldne i fedtet.
  3. Anret:
    Kartoffelmos anrettes på et fad og overhældes med bacon og løg. Server med groft rugbrød til og måske rødbeder.