Muslingerne smager vidunderligt af røg og lyng samt gran. (©DR)

Brændte muslinger med lyng og gran

En anderledes måde at lave muslinger på. Nem og hurtig at lave, og det kan laves med hele familien, omkring bålet.

Tilberedningstid: 28 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg muslinger
  • 5-6 håndfulde lyng og gran helt tørt
    (1 sæk)

Fremgangsmåde

  1. Istandgør muslingerne.
  2. Bank et lille søm i en plade og sæt muslinger lodret rund omkring denne. De skal stå helt tæt.
  3. Læg gran og lyng over, du skal lave en kæmpe bunke da dette jo brænder yderst hurtigt.
  4. Sæt så ild til og lad det brænde helt ned så der kun er aske tilbage. Pust grundigt asken væk da denne ikke er skøn at få ind i muslingerne.
  5. Åben nu de tilberedte muslinger og spise som de er eller brug i en ret.