De små snacks er gode til den lille sult eller måske som en forret. (©DR)

Brasiliansk butterdejssnack med kylling

Kirsten bagte i Den store Bagedyst 2017 denne butterdejssnack med kylling, som er inspireret af maden i Brasilien. De små snacks fyldes desuden med søde kartofler, chorizo og koriander, og er derfor fulde af smag og gode til den lille sult.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Pulled kylling

  • 200 g kyllingefilet
  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 laurbærblade
  • 2 tsk. spidskommen
  • lidt vand
  • lidt koriander

Salsa

  • 250 g cherrytomater
  • 1 stk. løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 stk. chili
  • lidt koriander
    (efter smag)
  • lidt limesaft
    (efter smag)
  • salt og peber
  • lidt olivenolie

Øvrigt fyld

  • 2 stk. avokado
  • 100 g flødeost
  • 1 stk. sød kartoffel
  • frisk koriander
  • 5 skiver chorizopølse

Butterdej

  • 3,5 dl iskoldt vand
  • 550 g koldt hvedemel
  • 1 stk. salt
  • 500 g smør

Fremgangsmåde

Pulled kylling

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde og giv det et opkog - dæk kun med vand så kyllingen lige dækkes. Tag fileterne ud efter 60 minutter og træk kødet fra hinanden med to gafler.
  2. Hæld lidt af din suppe ud på kødet så den stadig er lækker. Drys lidt koriander hen over.

Salsa

  1. Tænd ovnen på 220 grader. I et ovnfastfad ligges tomater, skiveskåret løg samt finthakket hvidløg og chili og dryp med olivenolie. Bag i 45 minutter til tomaterne begynder at blive sorte.
  2. Kom tomaterne i en food processor og blend. Smag til med koriander, limesaft, salt og peber.

Øvrigt fyld

  1. Vikkel den søde kartoffel ind i køkkenrulle og sæt den i mikroovnen i 4-5 minutter. Tag ud og pil skrællet af, og mos med en gaffel.
  2. Flæk avokadoen, skrab kødet ud og mos sammen med flødeost med en gaffel. Tilføj lidt og peber.

Butterdej

  1. Bland alle ingredienserne undtagen smør. Når dejen er samlet stilles den på køl.
  2. Bank smørret ud i en lille rektangel. Tag dejen ud af køleskabet, rul den ud og fold om smørret. Rul nu forsigtigt dejen ud til en rektangel og fold begge sider ind mod midten, så dobbelt så du har en lille 'bog'. Stil på køl i 15 min.
  3. Tag ud og rul nu dejen igen til en rektangel, denne gang foldes 1/3 af dejen over en 2/3, og så foldes den sidste tredjedel ovenpå. Stil på køl i 15 min.
  4. Tag ud og fold som første gang, stil på køl i 15 min.
  5. Tag den ud nu den 4. gang og fold som 2. gang. Du har nu 144 lag.
  6. Nu rulles dejen ud til 0,5 cm tykkelse, og der skæres 8 firkanter med størrelsen 10 x 10 cm og 8 firkanter  12 x 12 cm
  7. Kom fyld - pulled kylling, salsa og avokadomos -  i de små firkanter. Luk til med en gaffel og pensl med et sammenpisket æg.
  8. Bag snack'sne i alm, ovn i ca. 15 min. ved 200 grader.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 6)