Bread and Butterpudding
Lav en nem og dejlig dessert af tørt brød. En bread and butterpudding, som er inspireret af det engelske køkken.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
-
Camilla Plum
Camilla Plum
Ingredienser
- 150 g tørt sødmælksfranskbrød uden skorpe
- 15 g usaltet smør
-
50 g
store, lyse rosiner
(eller tørrede tranebær)
- 3,5 dl mælk
- 0,5 dl piskefløde
-
0,5 stk.
citron
(revet skal)
- 3 stk. æg
- 85 g flormelis
-
1 stk.
vaniljestang
(eller 1 spsk. rigtig vaniljeekstrakt)
Fremgangsmåde
- Smør brødskiverne, skær dem over diagonalt og læg dem smukt overlappende i et lille ildfast fad. Læg dem så de spidse ender stritter opad. Strø rosiner mellem brødskiverne.
- Flæk vanillestangen og skrab kernerne ud med en lille kniv. Bland med sukkeret.
- Varm mælk og fløde i en lille gryde med den flækkede vanillestang.
- Rør æggene med vanillesukker i en skål. Hæld den meget varme mælk i æggene mens du pisker som en gal. Pisk til det er kølet lidt af.
- Hæld æggemælken over brødet, vær forsigtig, så det ikke sejler rundt.
- Bag ved 165 grader i ca. 30 min., til brødet er sprødt og lækkert ovenpå, og cremen er stiv. Spis brødet lunt.