Hjemmelavet Bread and Butterpudding (©DR)

Bread and Butterpudding

Lav en nem og dejlig dessert af tørt brød. En bread and butterpudding, som er inspireret af det engelske køkken.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 150 g tørt sødmælksfranskbrød uden skorpe
  • 15 g usaltet smør
  • 50 g store, lyse rosiner
    (eller tørrede tranebær)
  • 3,5 dl mælk
  • 0,5 dl piskefløde
  • 0,5 stk. citron
    (revet skal)
  • 3 stk. æg
  • 85 g flormelis
  • 1 stk. vaniljestang
    (eller 1 spsk. rigtig vaniljeekstrakt)

Fremgangsmåde

  1. Smør brødskiverne, skær dem over diagonalt og læg dem smukt overlappende i et lille ildfast fad. Læg dem så de spidse ender stritter opad. Strø rosiner mellem brødskiverne. 
  2. Flæk vanillestangen og skrab kernerne ud med en lille kniv. Bland med sukkeret. 
  3. Varm mælk og fløde i en lille gryde med den flækkede vanillestang. 
  4. Rør æggene med vanillesukker i en skål. Hæld den meget varme mælk i æggene mens du pisker som en gal. Pisk til det er kølet lidt af. 
  5. Hæld æggemælken over brødet, vær forsigtig, så det ikke sejler rundt. 
  6. Bag ved 165 grader i ca. 30 min., til brødet er sprødt og lækkert ovenpå, og cremen er stiv. Spis brødet lunt.