Der er ikke mange der spiser indmad i dag, men med denne opskrift kan du få selv den største kritiker til at spise med. (©DR)

Brisler på spid

I programmet 'frokost i det grønne' laver brødrene Price brisler på spid. Denne ret er en anden måde at spise brisler på, men er bestemt lige så smagfuld som normalt.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 7 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 stk. kalvebrisler
  • 8-10 stk. bacon
  • 3-4 stk. lime
    (saften skal bruges fra disse)
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 0,5 tsk. stødt nellike
  • 0,5 tsk. kanel
  • 1 tsk. revet muskat
  • 2-3 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 2 tsk. rørsukker
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Udvand brislerne i koldt vand et par timer og skift vandet med jævne mellemrum. Kom brislerne i en gryde og dæk dem med vand tilsat lidt salt. Kog op og lad dem simre stille i 5-6 min. Tag dem op og lad dem køle af. Fjern den yderste hinde og del brislerne i mindre stykker.

  2. Lav en marinade af de øvrige ingredienser (undtagen bacon) og lad brisselstykkerne marinere i et par timer i køleskabet. Stykkerne sættes på spid og omvikles med bacon. Grill dem over en sagte ild til baconen er sprød. Server øjeblikkelig.

TIP: Retten kan også laves med lammebrisler, men så skal der lidt flere til.