Lær at lave den lækre og søde marokkanske snack briwat. (©DR)

Briwat

En sød ret fra det marokkanske køkken, der både kan bruges som en dessert eller til en lille frokostsnack - også i madpakken. I DR-programmet 'Timm og gryderne' forsøger kok Timm Vladimir sig med at lave briwat.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 pakke filodej
  • 1 kg mandler eller hasselnødder, uden skal
  • 1 tsk. orangevand/appelsinsaft
  • 150 g finthakket dadler
  • 150 g brunet smør til fyldet
  • 150 g brunet smør til filodejen
  • 2 tsk. kanel
  • 500 g sukker
  • 1 smule vand/melblanding til at lukke med
  • 1 l fritureolie
  • 500 g honning
  • 1 håndfuld sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Blend nødder, sukker og en tsk. orangevand til et groft pulver. Tilsæt kanel og smeltet, brunet smør. Du skal ende op med en fast, sammenhængende, men ikke for fugtig, masse.
  2. Pensel et lag filodej med smeltet smør og læg et andet lag ovenpå. Skær 3-4 lange strimler på langs af pladerne.
  3. Læg en lille kugle nøddemasse for enden og fold filodejen skråt henover, så det danner en trekant. Fold nu den anden vej henover og fortsæt til hele strimlen er foldet ind over hinanden og ender med at blive fint trekantformet. Pensl enden med lidt af vand/mel-blandingen og gentag til massen er brugt op, eller du har så mange briwat, som du ønsker.
  4. Varm olien op til 180 grader og fritér trekanterne, til de er gyldne og sprøde.
  5. Hæld sesamfrø op i honningen, varm honningen lidt op, til den bliver flydende. Hæld den så ud over de friterede briwat. Serveres lune eller afkølede.