Den lækre broccolisalat er skøn som tilbehør, men den er en fyldig salat, så den kan også være en ret i sig selv. (©DR)

Broccolisalat med bacon og tranebær

Broccolisalat med bacon, tranebær og solsikkekerner i en cremet og syrlig dressing er en fyldig og lækker salat, som kan være et måltid i sig selv eller passe perfekt på en buffet.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg broccoli
  • 150 g bacon
  • 1 l vand
  • 1 stk. rødløg
  • 50 g solsikkekerner
  • 100 g tranebær
  • 3 spsk. mayonnaise - ca. 50 g
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Skær broccolien i små mundrette buketter og læg dem i en skål. Kog vandet og hæld det over buketterne, lad dem stå et par minutter, hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand.

  2. Skær bacon i tern og steg det sprødt på en pande, læg det derefter på en tallerken med et par stykker køkkenrulle på for at opsuge overskydende fedt.  

  3. Rist solsikkekernerne gyldne på en pande og lad dem køle af. Hak rødløget fint.  

  4. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, smag den til med eddike, sukker og salt, til den har den ønskede balance mellem sød og syrlig.  

  5. Tilsæt broccoli, bacon, rødløg, solsikkekerner og tranebær og rør salaten godt sammen. 

TIP:

  • Broccolisalat er en skøn og fyldig salat, der er perfekt som tilbehør til de fleste kødretter og en god ingrediens på en buffet.

  • Sær dit eget præg på broccolisalaten ved f.eks. at tilsætte et æble skåret i små tern, erstatte bacon med lufttørret skinke eller erstatte cremefraichen med skyr.