Broccolisalat med bacon og tranebær
Broccolisalat med bacon, tranebær og solsikkekerner i en cremet og syrlig dressing er en fyldig og lækker salat, som kan være et måltid i sig selv eller passe perfekt på en buffet.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1 kg broccoli
- 150 g bacon
- 1 l vand
- 1 stk. rødløg
- 50 g solsikkekerner
- 100 g tranebær
- 3 spsk. mayonnaise - ca. 50 g
- 1 dl cremefraiche
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 spsk. sukker
- 1/2 tsk. salt
- 1 smule peber
Fremgangsmåde
- Skær broccolien i små mundrette buketter og læg dem i en skål. Kog vandet og hæld det over buketterne, lad dem stå et par minutter, hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand.
- Skær bacon i tern og steg det sprødt på en pande, læg det derefter på en tallerken med et par stykker køkkenrulle på for at opsuge overskydende fedt.
- Rist solsikkekernerne gyldne på en pande og lad dem køle af. Hak rødløget fint.
- Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, smag den til med eddike, sukker og salt, til den har den ønskede balance mellem sød og syrlig.
- Tilsæt broccoli, bacon, rødløg, solsikkekerner og tranebær og rør salaten godt sammen.
TIP:
- Broccolisalat er en skøn og fyldig salat, der er perfekt som tilbehør til de fleste kødretter og en god ingrediens på en buffet.
- Sær dit eget præg på broccolisalaten ved f.eks. at tilsætte et æble skåret i små tern, erstatte bacon med lufttørret skinke eller erstatte cremefraichen med skyr.