Hjemmebagte burgerboller er både nemt og lækkert at lave, når menuen lyder på burger. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Brødrene Prices burgerboller

Bag dine egne burgerboller og fyld dem med dit yndlingsfyld. Denne nemme og lækre opskrift på bløde burgerboller med sesamfrø er Brødrene Prices favorit.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk
  • 20 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 spsk. sukker
  • 30 g smør
    (til pensling)
  • 3 spsk. sesamfrø
    (til drys)

Fremgangsmåde

  1. Bland gæren i den håndvarme mælk, og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt. 
  2. Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
  3. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time. 
  4. Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid. 
  5. Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.