Friskbagte klejner hører sig julen til. (©DR)

Brødrene Prices klejner

Klejner hører sig julen til, og her får du Brødrene Prices opskrift på en de dejligste klejner lavet med fløde, citronskal og hjortetaksalt - og et stænk af rom. Server til kaffen eller måske et glas varmt gløgg.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 20 pers.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 1 æggeblomme
  • 200 g sukker
  • 125 g smeltet smør, brunet
  • 3/4 dl piskefløde
  • 1/2 tsk. hjortetaksalt
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1-1/2 økologisk citron, skal heraf
  • 1/2 snapseglas mørk rom
  • ca. 1 l jordnøddeolie til fritering

Fremgangsmåde

Æg, æggeblomme og sukker piskes sammen. Det afkølede, brunede smør, piskefløden og rommen blandes i.

Kardemomme, citronskal og hjortetaksalt blandes i melet. Bland de våde ingredienser i de tørre. Ælt dejen hurtigt igennem og sæt den på køl i en times tid - gerne længere.

Rul dejen ud og skær den i ruder med en klejnespore. Skær en ridse i midten og vrid klejnerne. Kog dem i varm olie (180 grader) til de er gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Opbevar dem i en beholder med tætsluttende låg.