Sprøde vaniljekranse hører sig julen til. (©DR)

Brødrene Prices vaniljekranse

Klassiske og sprøde vaniljekranse, der både dufter og smager af smør, mandler og ægte vanilje, er en af de bedste småkager, vi kan tænke os til jul. Få her Brødrene Prices opskrift på de fine kranse.

Opskriften giver en stor portion og kan evt. halveres.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 20 pers.

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 125 g mandelmel
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 5 tsk. vaniljesukker
  • 250 g sukker
  • 2 stænger vanilje, korn heraf
  • 375 g koldt smør
  • 2 æg

Fremgangsmåde

Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen i en skål. Bland mandelmel, sukker og vaniljekorn i. Det kolde smør skæres i mindre stykker og smuldres i dejen. Man fortsætter med at smuldre, til dejen nærmest ligner revet parmesan, og så samles dejen med æggene. Dejen skal ikke æltes, blot samles. Pak dejen i film og læg den på køl i mindst en time.

Varm ovnen op til 190 grader. Kør dejen igennem en vaniljekransemaskine og lav små kranse af ca. 10 cm. dej. Læg kransene på bageplader med bagepapir og bag en plade af gangen i ca. 8-10 minutter, til de er let gyldne.