Brødtort med hindbærmarengs
En smuk og æstetisk lægkage, der skriger sommer, perfekt til en sommeraften, eller en fødselsdag. Vær opmærksom på, at flere af delene skal stå på køl i 4 timer
Tilberedningstid:
6 timer
Antal portioner:
12 pers.
Kok og program
Ingredienser
Bunde, 4 stk
- 200 g smuldret sønderjysk rugbrød
- 6 stk. æg
- 250 g sukker
- 2 tsk. bagepulver
Skyr og hvid chokoladecreme
- 650 g hvid chokolade
- 3 dl fløde
- 625 g skyr
Jordbærgrød
- 1 kg danske jordbær
- 100 g rørsukker
- 2 stænger vanilje
-
1 stk.
citron
(saften derfra)
- 1 dl vand
- 2 spsk. kartoffelmel
Jordbærsorbet med lavendel
- 2,5 dl vand
- 250 g sukker
- 5 stk. lavendelblomster
- 3 kg danske jordbær
-
3 stk.
citroner
(saften derfra)
-
5 l
flydende nitrogen
(eller en god ismaskine)
Hindbærmarengs
- 2 dl æggehvide
- 300 g flormelis
- 4 spsk. frysetørret hindbærpulver
Fremgangsmåde
Bunde
- Del hvider og blommer i hver deres skåle. Pisk hviderne med sukker til en sej marengs. Pisk herefter blommerne skummende. Vend blommerne i marengsen sammen med brød og bagepulver.
- Bag bundene i stålringe på ca. 20 cm i diameter i ca. 15 min ved 175 grader.
Skyr og hvid chokoladecreme
- Kog fløden op og hæld den over chokoladen. Rør massen glat og køl den af til 40 grader. Rør skyr i massen og sæt den på køl i min. 4 timer eller allerbedst natten over.
Jordbærgrød
- Kog jordbærerne igennem med vanilje og sukker. Tag grøden af varmen. Opløs kartoffelmel i vand og rør det i grøden.
- Varm forsigtigt grøden op til den bliver tyk og klar. OBS. Den må ikke koge herefter!
- Køl grøden af og smag til med citron.
Jordbærsorbet med lavendel
- Kog sukker og vand op. Lad lavendelblomsterne trække heri under film i ca. 15 min, før de sigtes fra. Køl lagen af.
- Pres jordbærerne igennem en saftcentrifuge og bland med lavendellagen og saften fra citronerne.
- Frys sorbeten med nitrogen, imens der piskes eller i ismaskine.
Hindbærmarengs
- Pisk det hele til en sej og blank marengs.
Samling
- Smør bundene med hvid chokoladecreme. Top dem med friske jordbær og jordbærgrød før de lægges sammen.
- Dæk brødtorten med marengs og pynt med:
Rosenblade
Citron verbena
Syre blomster
Friske jordbær