Selvom denne kager tager mange timer at lave, er slut resultatet dog ikke noget at diskutere, alle timerne værd. (©DR)

Brødtort med hindbærmarengs

En smuk og æstetisk lægkage, der skriger sommer, perfekt til en sommeraften, eller en fødselsdag. Vær opmærksom på, at flere af delene skal stå på køl i 4 timer

Tilberedningstid: 6 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde, 4 stk

  • 200 g smuldret sønderjysk rugbrød
  • 6 stk. æg
  • 250 g sukker
  • 2 tsk. bagepulver

Skyr og hvid chokoladecreme

  • 650 g hvid chokolade
  • 3 dl fløde
  • 625 g skyr

Jordbærgrød

  • 1 kg danske jordbær
  • 100 g rørsukker
  • 2 stænger vanilje
  • 1 stk. citron
    (saften derfra)
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. kartoffelmel

Jordbærsorbet med lavendel

  • 2,5 dl vand
  • 250 g sukker
  • 5 stk. lavendelblomster
  • 3 kg danske jordbær
  • 3 stk. citroner
    (saften derfra)
  • 5 l flydende nitrogen
    (eller en god ismaskine)

Hindbærmarengs

  • 2 dl æggehvide
  • 300 g flormelis
  • 4 spsk. frysetørret hindbærpulver

Fremgangsmåde

Bunde

  1. Del hvider og blommer i hver deres skåle. Pisk hviderne med sukker til en sej marengs. Pisk herefter blommerne skummende. Vend blommerne i marengsen sammen med brød og bagepulver.
  2. Bag bundene i stålringe på ca. 20 cm i diameter i ca. 15 min ved 175 grader. 

Skyr og hvid chokoladecreme

  1. Kog fløden op og hæld den over chokoladen. Rør massen glat og køl den af til 40 grader. Rør skyr i massen og sæt den på køl i min. 4 timer eller allerbedst natten over. 

Jordbærgrød

  1. Kog jordbærerne igennem med vanilje og sukker. Tag grøden af varmen. Opløs kartoffelmel i vand og rør det i grøden.
  2. Varm forsigtigt grøden op til den bliver tyk og klar. OBS. Den må ikke koge herefter!
  3. Køl grøden af og smag til med citron. 

Jordbærsorbet med lavendel

  1. Kog sukker og vand op. Lad lavendelblomsterne trække heri under film i ca. 15 min, før de sigtes fra. Køl lagen af.
  2. Pres jordbærerne igennem en saftcentrifuge og bland med lavendellagen og saften fra citronerne.
  3. Frys sorbeten med nitrogen, imens der piskes eller i ismaskine. 

Hindbærmarengs

  1. Pisk det hele til en sej og blank marengs. 

Samling

  1. Smør bundene med hvid chokoladecreme. Top dem med friske jordbær og jordbærgrød før de lægges sammen.
  2. Dæk brødtorten med marengs og pynt med: 

Rosenblade

Citron verbena

Syre blomster

Friske jordbær

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær