Brombær-panna cotta med macaron
Denne her brombær-panna cotta er flot at se på, og så smager den himmelsk. Nipuni lavede denne flotte dessert i glas i 6. sæson af 'Den store bagedyst. Desserten består mere specifikt af panna cotta, brombærgele og lækre macarons med hvid chokoladeganache.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Panna cotta
- 6 blade husblas
- 1 l piskefløde
- 100 g sukker
- 3 vaniljestænger
Brombærgele
- 3 blade husblas
- 500 g brombær
- 1,5 citroner
- 100 g sukker
Macarons
- 100 g mandelmel
- 150 g flormelis
- 80 g æggehvider
- 5 spsk. sukker
- Lilla farve
Hvid chokoladeganache
- 100 g hvid chokolade
- 50 g fløde
Øvrige ingredienser
- 1 bakke friske brombær
- En plade hvid chokolade
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Panna cotta
- Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
- Skrab vaniljekorn ud af stængerne og skil kornene fra hinanden ved at blande det med lidt sukker på et skærebræt.
- Varm sukker, vaniljekorn og fløde langsomt op. Det må ikke koge.
- Smelt husblassen i og sæt det på køl i ca. 30 minutter.
- Hæld det i otte glas og lad dem sætte sig på køl.
Brombærgele
- Start med at lægge husblas i koldt vand.
- Kog brombær (1 dl), citronsaft, og sukker op og lad det simre i 5-10 minutter.
- Stavblend og si det hele, så du har en brombærsirup tilbage.
- Vrid husblassen fri for vand og smelt den i. Lad det køle inden det hældes i alle panna cotta-glas.
- Sæt alle glas på køl igen.
Macarons med hvid chokoladeganache
- Blend mandelmel og flormelis til det er helt fint og sigt herefter det hele.
- Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt sukker og farve.
- Vend mandelmel og marengsmasse sammen.
- Massen må ikke være så tynd, at den løber, men heller ikke så tyk, at den står op som marengstoppe.
- Sprøjt cirkler på et par bageplader. Husk at lave lidt plads mellem dem alle.
- Bank pladerne hårdt ned i et bord for at fjerne eventuelle luftbobler.
- Lad dem tørre i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
- Tænd ovnen på 140 grader og bag bundene i ca. 15 minutter.
- Lad dem køle helt af inden de løftes af bagepapiret.
- Hak den hvide chokolade og hæld det i en skål.
- Varm fløde op til under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
- Rør i det til det er en homogen og hvid ganache. Lad det køle kort.
- Hæld det i en pose med rund tyl og saml hver macaron med en dut ganache.
Dekoration
- Skrab chokoladespåner med en sløv køkkenkniv på bagsiden af en plade/blok chokolade. Hæld en smule ovenpå hver panna cotta.
- Dekorér med et stort brombær, rød skovsyre og en lilla macaron.