Smuk panna cotta-dessert med brombærgele og macarons. (©DR)

Brombær-panna cotta med macaron

Denne her brombær-panna cotta er flot at se på, og så smager den himmelsk. Nipuni lavede denne flotte dessert i glas i 6. sæson af 'Den store bagedyst. Desserten består mere specifikt af panna cotta, brombærgele og lækre macarons med hvid chokoladeganache.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Panna cotta

  • 6 blade husblas
  • 1 l piskefløde
  • 100 g sukker
  • 3 vaniljestænger

Brombærgele

  • 3 blade husblas
  • 500 g brombær
  • 1,5 citroner
  • 100 g sukker

Macarons

  • 100 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 80 g æggehvider
  • 5 spsk. sukker
  • Lilla farve

Hvid chokoladeganache

  • 100 g hvid chokolade
  • 50 g fløde

Øvrige ingredienser

  • 1 bakke friske brombær
  • En plade hvid chokolade
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde

Panna cotta

  1. Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
  2. Skrab vaniljekorn ud af stængerne og skil kornene fra hinanden ved at blande det med lidt sukker på et skærebræt.
  3. Varm sukker, vaniljekorn og fløde langsomt op. Det må ikke koge.
  4. Smelt husblassen i og sæt det på køl i ca. 30 minutter.
  5. Hæld det i otte glas og lad dem sætte sig på køl.


Brombærgele

  1. Start med at lægge husblas i koldt vand.
  2. Kog brombær (1 dl), citronsaft, og sukker op og lad det simre i 5-10 minutter.
  3. Stavblend og si det hele, så du har en brombærsirup tilbage.
  4. Vrid husblassen fri for vand og smelt den i. Lad det køle inden det hældes i alle panna cotta-glas.
  5. Sæt alle glas på køl igen.


Macarons med hvid chokoladeganache

  1. Blend mandelmel og flormelis til det er helt fint og sigt herefter det hele.
  2. Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt sukker og farve.
  3. Vend mandelmel og marengsmasse sammen.
  4. Massen må ikke være så tynd, at den løber, men heller ikke så tyk, at den står op som marengstoppe.
  5. Sprøjt cirkler på et par bageplader. Husk at lave lidt plads mellem dem alle.
  6. Bank pladerne hårdt ned i et bord for at fjerne eventuelle luftbobler.
  7. Lad dem tørre i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  8. Tænd ovnen på 140 grader og bag bundene i ca. 15 minutter.
  9. Lad dem køle helt af inden de løftes af bagepapiret.
  10. Hak den hvide chokolade og hæld det i en skål.
  11. Varm fløde op til under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
  12. Rør i det til det er en homogen og hvid ganache. Lad det køle kort.
  13. Hæld det i en pose med rund tyl og saml hver macaron med en dut ganache.



Dekoration

  1. Skrab chokoladespåner med en sløv køkkenkniv på bagsiden af en plade/blok chokolade. Hæld en smule ovenpå hver panna cotta.
  2. Dekorér med et stort brombær, rød skovsyre og en lilla macaron.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 5)