En sød og syrlig kage med friske brombær og intens chokolade. (©DR)

Brombærkage med chokoladeganche

Christina bagte denne smukke brombærkage som en favoritkage i Den store bagedyst 2018. Kagen består af saftige bunde med hvid chokolade og mynte og lægges sammen om en syrlig solbærmarmelade med citron. Kagen pyntes med chokolade, marengs og friske brombær og er skøn til ethvert kaffebord.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 175 g sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • ca. 20 mynteblade
  • 80 g smeltet smør
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 220 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hvid chokolade
  • 125 g friske brombær

Marengstoppe

  • 1 æggehvide
  • 100 g sukker
  • lilla farve

Brombærmarmelade

  • 300 g frosne brombær
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 30 g sukker
  • 2 citroner, skal heraf

Hvid chokoladeganache

  • 150 g hvid chokolade
  • 1 dl piskefløde

Karamelpynt

  • ca. 300 g sukker

Hvid chokoladepynt

  • ca. 200 g hvid chokolade

Desuden

  • friske brombær til pynt

Fremgangsmåde

Bunde

  1. Blend sukker med mynteblade, og pisk herefter æg og sukker luftigt.
  2. Tilsæt smeltet smør.
  3. Tilsæt vaniljesukker,bagepulver, salt og mel.
  4. Hak chokoladen og tilsæt en skefuld mel, så de ikke så nemt synker til bunds i kagen, og tilsæt i dejen.
  5. Hæld dejen i en smurt hjerteform på ca. 24 cm. Pres brombær ned i kagen, så dejen lige dækker.
  6. Bag ved 180 gader i ca. 35 min. Lad kagen køle helt af.

Marengstoppe

  1. Pisk æggehvider stive og tilsæt gradvist sukkeret. Tilsæt farve.
  2. Hæld i sprøjtepose med tyl og sprøjt i passende toppe på bagepapir.
  3. Bag i ca. 20 min ved 100 grader varmluft.

Brombærmarmelade

  1. Bland brombær sammen med sukker, revet citronskal og vaniljesukker. 
  2. Kog i ca. 20 min. og køl af.

Hvid chokoladeganache

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Varm fløden - den må ikke koge. 
  3. Hæld den over chokoladen og bland forsigtigt sammen. Stil på køl.
  4. Når afkølet piskes den til creme som sprøjtes ud med sprøjtepose. Først i fine linjer henover kagen og så resten med stjernetyl.

Karamelpynt

  1. Smelt sukkeret i gryde til den bliver let gylden.
  2.  Tag en ske og træk passende karamelpynt ud på et stykke bagepapir.
  3. Når sukkermassen er kølet så meget ned, at man kan lave karamel spiraler, gør du det ved at vikle det om en rund genstand.

Hvid chokoladepynt

  1. Smelt chokoladen og smør passende stykker ud på et stykke bagepapir. Køl af.

Samling af kagen.

  1. Flæk den afkølede kage og fyld med marmeladen. 
  2. Læg den sammen igen, og smør et tyndt lag af den resterende marengsrundt langs kanten.
  3. Sæt skiftevis karamel og chokoladepynt rundt langs kanten. 
  4. Pynt kagen med friske brombær, hvid chokoladeganache, marengstoppe og karamel-spiraler.
  5. Server.