Brombærkage med mønster
En smuk og mønstret kage med brombær, som Jon bagte i Den store bagedyst 2018. Kagen består af honning-mousse, safran-panna cotta, joconde dej og masser af friske brombær. En flot og aromatisk kage, der både smager og ligner solskin.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Honningmousse
- 4 blade husblas
- 100 g vand
- 200 g honning
- 1 tsk. vaniljesukker
- 5 dl fløde
Brombær/blåbærgelé
- 5 blade husblas
- 300 g brombær
- 200 g blåbær
- 150 g sukker
- 1-2 citroner, saft heraf
Safran/vanilje pannacotta
- 1½ blad husblas
- 1 stang vanilje
- 30 g sukker
- 2 dl fløde
- 0,75 g safran
Joconde dej 1
- 100 g smør
- 100 g flormelis
- 100 g æggehvide
- 1 tsk. maizena
- 140 g hvedemel
- orange farve
Joconde dej 2
- 100 g æggehvide
- 20 g sukker
- ½ citron, saft heraf
- 200 g hasselnøddemel
- 200 g flormelis
- 2 tsk. maizena
- 6 æg
- 80 g hvedemel
- 60 g smør, brunet
- 1 tsk. salt
- 150 g hasselnødder, finthakkede
Pynt
- friske brombær
Fremgangsmåde
Honningmousse
- Læg husblas i blød.
- Varm honning og vand op, og opløs husblassen heri.
- Pisk fløden med vaniljesukker, og vend det med honningmassen når den er afkølet.
- Frys i en rund silikoneform.
Brombær/blåbærgelé
- Læg husblas i blød.
- Kog alle bær, citronsaft og sukker sammen. Opløs husblassen i bærblandingen.
- Når honningmoussen har sat sig, hældes der et tykt lag bærgelé oven på.
Safran/vanilje pannacotta
- Læg husblas i blød.
- Skrab vaniljekornene ud, og fordel dem med sukker.
- Varm fløde, vaniljestang, vaniljesukker og safran til kogepunktet og opløs husblassen heri. Blend med en stavblender, og sigt.
- Læg i en skål på køl, og når den er tyknet lidt, hældes den i en ringform med film og lægges på frys.
Joconde dej 1
- Pisk blødt smør og flormelis sammen.
- Tilsæt æggehvider ligeså stille mens der piskes.
- Vend maizena, mel og farve i dejen med en dejskraber.
- Ved hjælp af en palet, fordeles dejen i en mønstret silikoneform og lægges på frys.
Joconde dej 2
- Brun smørret.
- Pisk æggehvider, lidt citronsaft og sukker sammen til en fast marengs.
- I en anden skål piskes æg, hasselnøddemel, flormelis, maizena og mel sammen og smørret tilsættes til sidst.
- Dejen og marengsen blandes sammen af 3 omgange, og dejen fordeles nu jævnt ud over joconde dej 1.
- Resten af dejen bages på en bageplade m. bagepapir, og overhældes med ristede og finthakkede hasselnødder.
- Begge bages i ovnen ved 180 grader varmluft. Udstik bunden så den passe til honningmousse-silikoneformen.
Samling af kagen
- Placer kagebunden m. ristede nødder i silikoneformen, og vend dem om, og få moussen til at slippe formen.
- Læg et tyndt lag gelé på toppen af moussen og placer panna cottaen ovenpå.
- Afmål og skær joconde dejen med mønster ud, så der er 2 stykker der kan samles rundt om kagen.
- Placer en tynd joconde dej, der er afmålt til panna cottaen, og læg den rundt om.
- Pynt med friske brombær.