En smuk og sommerlig kage med brombær og safran. (©DR)

Brombærkage med mønster

En smuk og mønstret kage med brombær, som Jon bagte i Den store bagedyst 2018. Kagen består af honning-mousse, safran-panna cotta, joconde dej og masser af friske brombær. En flot og aromatisk kage, der både smager og ligner solskin.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Honningmousse

  • 4 blade husblas
  • 100 g vand
  • 200 g honning
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 5 dl fløde

Brombær/blåbærgelé

  • 5 blade husblas
  • 300 g brombær
  • 200 g blåbær
  • 150 g sukker
  • 1-2 citroner, saft heraf

Safran/vanilje pannacotta

  • 1½ blad husblas
  • 1 stang vanilje
  • 30 g sukker
  • 2 dl fløde
  • 0,75 g safran

Joconde dej 1

  • 100 g smør
  • 100 g flormelis
  • 100 g æggehvide
  • 1 tsk. maizena
  • 140 g hvedemel
  • orange farve

Joconde dej 2

  • 100 g æggehvide
  • 20 g sukker
  • ½ citron, saft heraf
  • 200 g hasselnøddemel
  • 200 g flormelis
  • 2 tsk. maizena
  • 6 æg
  • 80 g hvedemel
  • 60 g smør, brunet
  • 1 tsk. salt
  • 150 g hasselnødder, finthakkede

Pynt

  • friske brombær

Fremgangsmåde

Honningmousse

  1. Læg husblas i blød.
  2. Varm honning og vand op, og opløs husblassen heri.
  3. Pisk fløden med vaniljesukker, og vend det med honningmassen når den er afkølet.
  4. Frys i en rund silikoneform.

Brombær/blåbærgelé

  1. Læg husblas i blød.
  2. Kog alle bær, citronsaft og sukker sammen. Opløs husblassen i bærblandingen.
  3. Når honningmoussen har sat sig, hældes der et tykt lag bærgelé oven på.

Safran/vanilje pannacotta

  1. Læg husblas i blød.
  2. Skrab vaniljekornene ud, og fordel dem med sukker.
  3. Varm fløde, vaniljestang, vaniljesukker og safran til kogepunktet og opløs husblassen heri. Blend med en stavblender, og sigt.
  4. Læg i en skål på køl, og når den er tyknet lidt, hældes den i en ringform med film og lægges på frys.

Joconde dej 1

  1. Pisk blødt smør og flormelis sammen.
  2. Tilsæt æggehvider ligeså stille mens der piskes.
  3. Vend maizena, mel og farve i dejen med en dejskraber.
  4. Ved hjælp af en palet, fordeles dejen i en mønstret silikoneform og lægges på frys.

Joconde dej 2

  1. Brun smørret.
  2. Pisk æggehvider, lidt citronsaft og sukker sammen til en fast marengs.
  3. I en anden skål piskes æg, hasselnøddemel, flormelis, maizena og mel sammen og smørret tilsættes til sidst.
  4. Dejen og marengsen blandes sammen af 3 omgange, og dejen fordeles nu jævnt ud over joconde dej 1.
  5. Resten af dejen bages på en bageplade m. bagepapir, og overhældes med ristede og finthakkede hasselnødder. 
  6. Begge bages i ovnen ved 180 grader varmluft. Udstik bunden så den passe til honningmousse-silikoneformen.

Samling af kagen

  1. Placer kagebunden m. ristede nødder i silikoneformen, og vend dem om, og få moussen til at slippe formen.
  2. Læg et tyndt lag gelé på toppen af moussen og placer panna cottaen ovenpå.
  3. Afmål og skær joconde dejen med mønster ud, så der er 2 stykker der kan samles rundt om kagen.
  4. Placer en tynd joconde dej, der er afmålt til panna cottaen, og læg den rundt om.
  5. Pynt med friske brombær.