Denne marmelade er lavet af vilde brombær som der er til at finde i september-oktober. Foto: Scanpix (©DR)

Brombærmarmelade

Lækker brombærmarmelade, der kan bruges til morgenbollerne, eller pandekagerne. Dejlig nem og hurtig at lave

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1,5 kg vilde brombær
  • 2 dl vand
  • 3 spsk. citronsaft
  • 400 g sukker
  • 1,5 tsk. rød melatin

Fremgangsmåde

  1. De skyllede bær, vand og citronsaft varmes langsomt op under låg til de safter. Bærrene koges i 5- 10 minutter til de skifter farve.
  2. Det meste af sukkeret drysses i og koges med i 10 minutter.
  3. Melatin og resten af sukkeret blandes med en gaffel og drysses fint i under omrøring af den kogende frugt. Marmeladen koges 2 minutter og hældes op i atamonskyllede glas og bindes til. 

TIP: Hvis du bruger frosne bær skal du bruge mere melatin. 

OBS: Hvis du bruger store, flotte gensplejsede brombær skal der mere sukker i opskriften.

Opskriften findes i samlingen

Mad med skønne brombær