Brombærmarmelade
Lækker brombærmarmelade, der kan bruges til morgenbollerne, eller pandekagerne. Dejlig nem og hurtig at lave
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1,5 kg vilde brombær
- 2 dl vand
- 3 spsk. citronsaft
- 400 g sukker
- 1,5 tsk. rød melatin
Fremgangsmåde
- De skyllede bær, vand og citronsaft varmes langsomt op under låg til de safter. Bærrene koges i 5- 10 minutter til de skifter farve.
- Det meste af sukkeret drysses i og koges med i 10 minutter.
- Melatin og resten af sukkeret blandes med en gaffel og drysses fint i under omrøring af den kogende frugt. Marmeladen koges 2 minutter og hældes op i atamonskyllede glas og bindes til.
OBS: Hvis du bruger store, flotte gensplejsede brombær skal der mere sukker i opskriften.