Brombærmedaljer
Søde brombærmedaljer med delikat vaniljecreme og mørk chokoladeganache.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
6 pers.
Ingredienser
Mørdej
- 250 g mel
- 125 g smør
- 100 g flormelis
- 1 stk. æg
Vaniljecreme
- 5 dl sødmælk
- 1 stang vanilje
- 6 stk. æggeblommer
- 150 g flormelis
- 30 g maizena
Brombærsyltetøj
- 250 g bær
- 0,75 g vand
- 2,5 dl sukker
- 0,25 dl citron
Bærflødeskum
- 5 dl flødeskum
Fremgangsmåde
Lav mørdej
- Smørret skal være stuetempereret, og det smuldres i de tørre ingredienser og samles til sidst med ægget.
- Mørdejen ligges nu på køl. Når dejen er kold rulles den ud til ca. 3 mm. tykkelse.
- Man stikker nu bunde ud, og lægger dem på en plade og bager dem ved 180 grader i ca. 8 min. til de er let gyldne.
Vaniljecreme
-
Rør det hele sammen i en kasserolle ved lav varm. Rør hele tiden i cremen indtil den tykner. Derefter sættes den på køl.
Lav brombærsyltetøj
- Vand og bær puttes i en gryde og simrer i 5 min. Derefter tilsættes sukkeret og citron, som skal koge 5-10 min. mere.
- Hæld syltetøjet på varme skoldede glas og sæt det på køl.
Lav bærflødeskum
- Pisk 1/2 l. fløde og smag til med dit nylavet brombærsyltetøj
Medaljerne opbygges
- Du starter med at tage halvdelen af bundene og sprøjter bær flødeskummen rundt i cirkler, så der er et hul i midten til cremen.
- Før cremen kommes i ligges en lille klat syltetøj i bunden, og der sluttes af med cremen.
- Resten af bundene pyntes med glasur og ligges på toppen.
- Nu pyntes af med lidt flødeskum og et friskt bær.