(©DR)

Brownies med flødeostecreme

En skøn og lækker chokoladebrownie, som Charlotte bagte i Den Store Bagedyst 2014. Opskriften er på en fyldig brownie med masser af smag - også mere overraskende smage af bl.a. chili og røgede mandler.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 150 g mandler
  • 2 dl
    (kan udelades)
  • 70 g pekannødder
  • 150 g smør
  • 350 g muscovado sukker
  • 6 stk. æg
  • 0,5-1 stk. chili
  • 0,5 dl espresso
    (eller stærk kaffe)
  • 50 g hvedemel
  • 60 g kakao
  • 0,5 bæger flødeost
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 stk. citron
    (smag til med saft og skal)

Fremgangsmåde

  1. Mandlerne ryges i 4-6 minutter i en gryde med hø over middel varme (mandlerne kan evt. bruges uden at blive røget, red.). Tænd ovnen på 100 grader.

  2. Smelt smørret og chokoladen sammen over vandbad eller i mikroovnen. Pisk æg og sukker luftige. Chokoladesmørret piskes sammen med æggemassen til en homogen masse. Kaffen røres i.

  3. Bland kakao og mel, og sigt det i dejen. Hak chilien fint og mandlerne groft og rør begge dele i dejen.

  4. Smør eller læg bagepapir i en bradepande (ca. 20 x 30 cm), og hæld dejen ud deri. Rør flødeosten cremet med flormelis, citronskal og saft, og put det i en sprøjtepose (evt. i en alm. frysepose). Klip et lille hul i posen og sprøjt cremen i striber fra side til side i dejen som en slange, og prøv at sprøjte cremen lidt ned i dejen, så den ikke kun ligger i overfladen. Tag en strikkepind eller lignende og før den igennem striberne, så et kønt mønster opstår (se billede).

  5. Kagen bages midt i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 175 grader varmluft. 


Opskriften findes i samlingen

De bedste chokoladekager