(©DR)

Brunch med baked beans, sødkartofler med bacon og squashpandekager

Da Anne Hjernøe og Anders Agger i DR1's sommertema var i England, lavede Anne denne lækre anretning med baked beans, sødkartofler med bacon og små squashpandekager. En skøn morgenmad, brunch eller frokost fra Brexitlandet.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

Baked beans

  • koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 stort løg
  • 1 dåse hvide bønner
  • ½-1 tsk. paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. flydende honning
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. balsamicoeddike

Sødkartofler med bacon

  • 150 g bacon
  • 1 løg
  • 200 g sødkartoffel
  • evt. frisk timian
  • flagesalt og friskkværnet peber

Squashpandekager

  • 2 æg
  • 3-4 spsk. mandelmel
  • ½ squash
  • ½ løg
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Baked beans

  1. Kom en god slat olie i en gryde, hak løget og steg det i olien til det er glasklart i konsistensen. 
  2. Dræn og skyl de hvide bønner og kom dem ned til løgene sammen med paprikaen. Lad det stege sammen et par minutter. 
  3. Tilsæt tomater, honning, eddike, salt og peber, rør det godt sammen og lad det simre for middelvarme i en halv times tid.  

Sødkartofler med bacon

  1. Skær bacon i tern og steg det på en tør pande til de begynder at få lidt farve. 
  2. Tilsæt derefter et hakket løg, og sød kartoffel skåret i tern. Rist hele molevitten til kartoflerne er møre og sprøde. 
  3. Undervejs drysses blandingen med peber, salt og evt. lidt frisk timian.

Squashpandekager

  1. Pisk ægget godt sammen med salt, mandelmel, revet squash, og hakket løg. 
  2. Varm olien op på en pande og steg små pandekager af blandingen, til de er helt gyldne og sprøde. Serveres mens de er varme.

TIP: Lav eventuelt også de lækre avokadotoast med citronskal og rødløg, som Anne Hjernøe også serverede til denne lidt moderne udgave af en engelsk brunch.