Brunch med baked beans, sødkartofler med bacon og squashpandekager
Da Anne Hjernøe og Anders Agger i DR1's sommertema var i England, lavede Anne denne lækre anretning med baked beans, sødkartofler med bacon og små squashpandekager. En skøn morgenmad, brunch eller frokost fra Brexitlandet.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
Baked beans
- koldpresset jomfruolivenolie
- 1 stort løg
- 1 dåse hvide bønner
- ½-1 tsk. paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. flydende honning
- flagesalt og friskkværnet peber
- 2 spsk. balsamicoeddike
Sødkartofler med bacon
- 150 g bacon
- 1 løg
- 200 g sødkartoffel
- evt. frisk timian
- flagesalt og friskkværnet peber
Squashpandekager
- 2 æg
- 3-4 spsk. mandelmel
- ½ squash
- ½ løg
- flagesalt og friskkværnet peber
- olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
Baked beans
- Kom en god slat olie i en gryde, hak løget og steg det i olien til det er glasklart i konsistensen.
- Dræn og skyl de hvide bønner og kom dem ned til løgene sammen med paprikaen. Lad det stege sammen et par minutter.
- Tilsæt tomater, honning, eddike, salt og peber, rør det godt sammen og lad det simre for middelvarme i en halv times tid.
Sødkartofler med bacon
- Skær bacon i tern og steg det på en tør pande til de begynder at få lidt farve.
- Tilsæt derefter et hakket løg, og sød kartoffel skåret i tern. Rist hele molevitten til kartoflerne er møre og sprøde.
- Undervejs drysses blandingen med peber, salt og evt. lidt frisk timian.
Squashpandekager
- Pisk ægget godt sammen med salt, mandelmel, revet squash, og hakket løg.
- Varm olien op på en pande og steg små pandekager af blandingen, til de er helt gyldne og sprøde. Serveres mens de er varme.
TIP: Lav eventuelt også de lækre avokadotoast med citronskal og rødløg, som Anne Hjernøe også serverede til denne lidt moderne udgave af en engelsk brunch.