De brunede kartofler er særligt gode til den årlige julemiddag. (©DR)

Brunede kartofler til julemiddagen

Brunede kartofler er slet ikke så svære at lave. Tilbered de lækreste kartofler på bare 30 minutter og server dem eksempelvis til den klassiske julemiddag.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

  • 1 kg aspargeskartofler
  • 200 g sukker
  • 50 g smør
  • lidt havsalt

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne, pil dem og lad dem køle af natten over på køl. 
  2. Smelt sukker langsomt på en stor og god stegepande ved middelvarme, til du har en fin lysebrun karamel. 
  3. Tilsæt 50 g smør.  Lad smørret smelte og brune af imens du rører i karamellen. 
  4. Kom kartoflerne på panden. Tilsæt lidt havsalt og vend eller sving kartoflerne rundt, indtil karamellen er opløst og ligger som et fint lag på kartoflerne. 
  5. Hvis karamellen virker tynd, så forsæt med at koge / karamellisere kartoflerne, indtil mere vand er fordampet fra kartoflerne.