Brunede kartofler til julemiddagen
Brunede kartofler er slet ikke så svære at lave. Tilbered de lækreste kartofler på bare 30 minutter og server dem eksempelvis til den klassiske julemiddag.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 kg aspargeskartofler
- 200 g sukker
- 50 g smør
- lidt havsalt
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne, pil dem og lad dem køle af natten over på køl.
- Smelt sukker langsomt på en stor og god stegepande ved middelvarme, til du har en fin lysebrun karamel.
- Tilsæt 50 g smør. Lad smørret smelte og brune af imens du rører i karamellen.
- Kom kartoflerne på panden. Tilsæt lidt havsalt og vend eller sving kartoflerne rundt, indtil karamellen er opløst og ligger som et fint lag på kartoflerne.
- Hvis karamellen virker tynd, så forsæt med at koge / karamellisere kartoflerne, indtil mere vand er fordampet fra kartoflerne.