Brunede kartofler hører ikke kun julen til men kan sagtens serveres hele året. (©DR)

Brunede kartofler og rødkål

Find her opskriften på 'Nak og æd's brunede kartofler.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 3 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 600 g små kogte kartofler
  • 100 g sukker
  • 25 g smør
  • 1 rødkål
  • 1 spsk. olie
  • 1 dl rødvinseddike
  • 2 spsk. honning
  • 3-4 nelliker
  • 1 appelsin

Fremgangsmåde

  1. Snit rødkålen fint. Varm lidt olie i en gryde, og sautér kålen heri, uden at den tager farve.
  2. Tilsæt eddike, appelsinsaft og nelliker. Lad det simre lidt.
  3. Tilsæt 2 dl vand, og kom låg over. Lad det simre i 45 minutter.
  4. Fjern låget, og krydder med salt og peber.
  5. Kom honning i, og lad kålen glasere, så marinaden sætter sig omkring kålen.
  6. Kom sukkeret på en pande, og smelt det til en karamel.
  7. Når sukkeret er helt karamelliseret, tilsættes de kogte og pillede kartofler.
  8. Sving dem i sukkeret, så det sætter sig på kartoflerne.
  9. Tilsæt smørret, og sving sammen.
  10. Krydr og servér.