Rodfrugter, bacon og skovskadebryst er solid mad med masser af smag. (©DR)

Brunet selleri med skovskadebryst og bacon

I ottende sæson af Nak & Æd lavede Nikolaj og Jørgen i Sverige denne fyldige ret med skovskadebryst, brunet selleri og bacon. Solid mad med masser af smag!

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 bryster af skovskade
  • 1 knoldselleri
  • 4 hele, små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/4 blomkål
  • 100 g bacon i ét stykke
  • 100 g smør
  • lidt citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at istandgøre knoldselleriet, og skrub det godt. Skær i både og kom disse i en kasserolle sammen med næsten alt smørret og 1 dl. vand og lidt citron saft. Pil løg og hvidløg og læg det i gryden hele. Krydr med salt og peber og kom låg over. Lad det hele simre indtil sellerien er blevet mørt. Vend undervejs. 
  2. Fjern låget, og kom små blomkålsbuketter i gryden sammen med strimler af bacon. Lad det simre videre. 
  3. Varm en pande op, og kom resten af smørret herpå. Steg brysterne på begge sider i 2 minutter. Krydr med salt og peber.  
  4. Server selleri, bacon og skovskade sammen  i en herlig blanding.