Hjemmebagt brunsviger (©DR)

Brunsviger af Camilla Plum

Her er opskriften på en meget simpel og lækker brunsviger som er en klassiker til kaffebordet eller fødselsdagsfesten. Vær opmærksom på, at der skal bruges festbolledej, opskriften til dejen kan du finde her på hjemmesiden, ved at søge på festbolledejl.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. festbolledej
  • 150 g smør
  • 200 g muscovadosukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme

Fremgangsmåde

  1. Rør smør, sukker og krydderier sammen til en remonce. 
  2. Rul dejen tyndt ud og læg den i en bradepande med bagepapir. 
  3. Smør remoncen ud over dejen, og efterhæv til den er fin og blød. 
  4. Bag ved 175 grader til dejen er gennembagt.