Bruschetta med svampe og tomater

Bruschetta er et italiensk inspireret snackbrød, som i denne opskrift fra programmet Spise med Price er lavet i to varianter: enten fyldt med en svampestuvning eller med friske kvalitetstomater og løg.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Svampe bruschetta

  • 200 g blande svampe
  • 1 dl olivenolie
  • 1-2 stk. skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5-1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 0,5 tsk. friskkværnet peber
    (efter smag)
  • 1 spsk. marsala
    (italiensk vin)
  • 2 spsk. fløde
  • 2 spsk. friskrevet parmesan
    (kan udelades)
  • 0,5 dl persille
    (til pynt)
  • 4 skiver godt brød

Tomat bruschetta

  • 250 g cherrytomater
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. balsamicoeddike
  • 0,5 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids friskkværnet peber
    (efter smag)
  • 0,5-1 tsk. sukker
    (efter smag)
  • 1 dl frisk basilikum
  • 4 skiver godt brød

Fremgangsmåde

  1. Svampe bruschetta:
    Skær svampene i passende skiver og hak løget. Steg løget på mellem varme, indtil stykkerne bliver klare i olien. Kom hvidløget ved og steg videre et minut. Skru op for varmen og smid svampene på. Svits dem nogle minutter. Kom salt, peber og marsala på. Kog marsalaen ind et minuts tid, og kom så fløden ved. Kog den ind til passende konsistens og smag.
  2. Lad blandingen køle lidt af og kom den lun på grillede/ristede stykker brød. Har man hang til unødig luksus og overdrivelse, kan man give brødstykkerne med svampeblandingen en tur under grillen med lidt friskrevet parmesan på toppen og lidt persille på bagefter.
  3. Tomat bruschetta:
    Tomaterne skæres i små tern. Skalotteløget finthakkes og kommes ned til tomaterne. Så røres der en smule olivenolie ogbalsamico i, hvorpå der krydres med salt, peber og evt. justeres med en anelse sukker. I princippet har man nu en lille tomatsalat.
  4. Lad tomatsalaten stå i 10 minutter, mens man griller brødet. Så kommes tomaterne på brødet, men uden for meget af væden. Skær nogle blade frisk basilikum i strimler og drys dem over.