Bryllupskage inspireret af metropolen New York med amerikanske browniebunde og kirsebær (©DR)

Bryllupskage a la New York

En smuk kage som under marcipanen gemmer på browniebunde og flødeostcreme.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 15 pers.

Kok og program

Ingredienser

Browniebunde

  • 9 stk. æg
  • 700 g sukker
  • 350 g mel
  • 20 g vaniljesukker
  • 15 g bagepulver
  • 100 g kakao
  • 250 g mørk chokolade
    (grofthakket)
  • 400 g smør
  • 200 g valnødder

Kagebund

  • 6 stk. æg
  • 100 g sukker
  • 100 g mel
  • 50 g smør

Flødeostcreme

  • 5 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel
  • 1,5 dl kvark
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk. citronskal
    (fintrevet)
  • 2,5 dl piskefløde

Smørcreme

  • 250 g sukker
  • 0,75 dl vand
  • 2 stk. past. æggehvider
  • 75 g flormelis
  • 375 g smør
  • 1 tsk. vaniljearoma
  • 0,5 tsk. farve
    (kan udlades)

Fremgangsmåde

Lav browniebunde:

  1.  Varm ovnen op til 175 grader. 

  2. Gør en fuld bradepande klar ved at sprøjte fedtstof på den og derefter fore den med bagepapir.

  3. Slå æggene ud i skålen til din røremaskine.

  4. Tilsæt alt det andet, undtagen hakket chokolade og smør.

  5. Kør massen langsomt sammen (brug K-spade) og kun lige til den er blevet ensartet. Den skal være let flydende.

  6. Hæld chokoladen i og skrab smørret ned i. Kør det langsomt sammen.

  7. Brug en dejskraber til at vende hele massen sammen, så alt bliver blandet godt. Tricket er ikke at køre den på maskine for længe - ellers dannes der glutennetværk, og kagen bliver sej og krakelerer.

  8. Hæld dejen ud i bradepanden og glat den jævnt ud over det hele. Brug en knæk-spatel, det er lettest.

  9. Bag den i ca. 35-40 minutter. Mærk efter hvis du kan.

  10. Bunden skal 'give igen' når du trykker let ned på den. Ellers stik et grillspyd ned i; der må ikke hænge dej ved.

  11. Brug evt. dine forme til at udstikke bundene med. Bundene bliver ca. 2-3 cm høje.
 

Lav kagebund:

  1. Smør smeltes og afkøles.

  2. Æggene deles i hvider og blommer.

  3. Hviderne piskes stive.

  4. Æggeblommer samt sukker piskes luftigt, og melet sigtes i sammen med smørret og vendes rundt til en ensartet masse.

  5. 1/3 del af hviderne vendes i, hvor efterfølgende resten af hviderne vendes forsigtig i.

  6. Dejen hældes i den lille og store form og bages i 180 grader i 30 minutter.

 

Lav flødeostcreme:

  1. Læg husblassen i en stor skål koldt vand.

  2. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål.

  3. Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved.

  4. Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger.

  5. Pisk flødeost, flormelis og fintrevet limeskal sammen i en stor skål.

  6. Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug fx en dejskraber.

  7. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.

  8. Vend til sidst husblas/fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen.

 

Samling af kagen:

  1. I to kageringe med plast (til den lille kage brugte jeg springformen som kagering) placeres browniebunden.

  2. Et lille lag flødeostcreme smøres ud og de ustenede kirsebær lægges på tæt op ad hinanden.

  3. Resten af cremen smøres på, og den lyse bund lægges ovenpå.

  4. Smid hele herligheden på køl i 2-3 timer (eller 1 time på frys).

 

Lav smørcreme:

  1. Sukker og vand kommes i en gryde og koges indtil 120 grader - det tager en 5-10 minutter, indtil der kommer store bobler. Men tjek temperaturen med et madtermometer.

  2. Imens piskes æggehviderne, indtil de danner bløde spidser.

  3. Så tilsættes flormelis og der piskes videre til en hård marengs, ca. 5 minutter.

  4. Mens der stadig piskes ved høj hastighed, hældes den kogende sirup nu ned langs kanten af skålen med hviderne i en tynd stråle.

  5. Når al sirup er tilsat, piskes videre indtil cremen er kølet af, ca. 10 minutter.

  6. Så tilsættes smørret lidt ad gangen, og til slut aroma og evt. farve - og voilà, cremen er færdig.

  7. Kagen smøres op evt. over 2 gange, hvis der er mange kagekrummer.

  8. Marcipanen udrulles og lægges på kagerne på samme princip som fondant.

  9. Køb et finkornet marcipan – det er fantastisk meget nemmere at arbejde med.

  10. Pynt kagerne som det lyster.

  11. Min skyskrabertop bestod af tre trekanter af isomalt smeltet sammen, og et spir på toppen.