Roser, jordbær og hvid chokolade gør denne bryllupskage helt romantisk og vidunderligt. (©DR)

Bryllupskage med hvid chokolade

Fantastisk smuk og elegant bryllupskage med sød smag af jordbærfromage og hvid chokolade. Christian Tønnesen bagte denne i 'Den store bagedyst' 2012.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 15 stk. æggeblommer
  • 360 g sukker
  • 3 stk. citroner
  • 1,5 stang vanilje
  • 45 g kartoffelmel
  • 300 g mel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 21 stk. æggehvider

Jordbærfromage

  • 600 g jordbær
  • 50 g flormelis
  • 7,5 blade husblas
  • 7,5 dl fløde
  • 1 stang vanilje

Praline

  • 150 g sukker
  • 100 g mandler

Hvid chokolademousse

  • 100 g sukker
  • 4 spsk. vand
  • 1 stk. past. æg
  • 2 stk. past. æggeblommer
  • 200 g hvid chokolade
  • 300 g piskefløde
  • 3 blade husblas

Smørcreme

  • 250 g smør
  • 500 g flormelis
  • 1 stang vanilje

Færdig bryllupskage

  • 400 g jordbær
  • 400 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Lav bunde

  1. Æggeblommer, kornene fra vaniljestangen og sukkeret piskes til en luftig æggesnaps. 
  2.  Den revne skal af citronerne røres i. 
  3. Mel blandes med bagepulver og vendes i massen. 
  4. Kartoffelmel og æggehvider piskes stive og vendes forsigtigt i æggesnapsen. 
  5. Dejen fyldes i en sprøjtepose og sprøjtes i 3 passende forme i 3 forskellige størrelser til 9 bunde i alt.   

Lav jordbærfromage

  1.  Halvdelen af jordbærrene hakkes semi-fint og blandes med sukkeret og kornene fra vaniljestangen 
  2. Blandingen varmes op til 60 grader 
  3. Den udblødte husblas vrides for vand og røres i jordbærrene.  
  4. Fløden piskes til let skum og blandes i jordbærgrøden. 

Praline

  1. Sukkeret smeltes, til det er let gyldent. Mandlerne blandes i og massen hældes ud på et stykke bagepapir og afkøles. 

Hvid chokolademousse

  1.  Opblød husblassen i vand  
  2. Smelt den hvide chokolade over vandbad. 
  3. Vand og sukker koges til 121 grader. 
  4. Put husblassen i den varme sukkersirup 
  5. Pisk æg og hæld siruppen i æggene under konstant piskning. Fortsæt piskningen til blandingen har stuetemperatur. 
  6.  Pisk fløden til let skum. 
  7.  Vend chokoladen i æggesnapsen. 
  8. Til sidst vendes den letpiskede flødeskum forsigtigt i æggemassen. 

Lav smørcreme

  1. Alle ingredienser piskes til en luftig og ensartet creme. 

Den færdige bryllupskage

  1. Smelt den hvide chokolade og smør den ud på en bageplade med bagepapir. Stil det på køl så længe som muligt. 
  2. Læg en bund ud på hver af de tre opsatser/kagefad. 
  3. Hak en del af jordbærerne groft og fordel dem på hver af de nederste bunde. 
  4. Smør jordbærfromagen ud over jordbærerne på hver af de nederste bunde og læg den næste bund på. 
  5. Fordel prailinen ud på de tre bunde og smør den hvide chokolademousse ud over. Sørg for at lave ensartede mængder i alle kager. 
  6. Læg en ny bund på.   
  7. Stil alle tre kager på køl. 
  8. Smør smørcremen ud på siderne og toppen af de tre kager. 
  9. Tag den hvide chokolade ud af køleskabet og skær den størknede chokolade til i kvadrater med en lun kniv. Der skal være ca. 14 kvadrater til hver af de tre kager og kvadraterne skal være lidt højere end de respektive kager, de skal bruges til. 
  10. Brug smørcremen til at klistre chokoladekvadraterne fast på siderne af hver af de tre kager. 
  11. Pynt de tre kager med hele jordbær og blomster.