En lækker hjemmelavet bryllupskage med kakaobunde, hvid chokolade og mousse af skovbær - og masser af friske bær. Foto: DR (©DR)

Bryllupskage med kakaobunde og skovbærmousse

Det er faktisk til at overskue selv at bage denne bryllupskage - den er ret enkel - kakaobunde med brændt hvid chokolade og skovbærmousse - og så smager den fantastisk.

Kagerne skal stå på køl i minimum tre timer

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 36 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kakaobunde

  • 400 g mel
  • 525 g sukker
  • 9 stk. æg
  • 2 stk. vaniljestænger
  • 6 tsk. bagepulver
  • 100 g kakao
  • 150 g smeltet smør

Skovbærmousse

  • 600 g skovbær
  • 250 g sukker
  • 2 stk. vaniljestænger
  • 12 blade husblas
  • 12 dl piskrfløde
  • 12 stk. æggeblommer
  • 3 dl skyr

Bagt hvid chokolade

  • 225 g hvid chokolade

Pynt

  • 1/2 dl grand marnier
  • 500 g jordbær
  • 150 g hindbær
  • 150 g blåbær
  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Se hvordan du bager bryllupskagen ved at klikke på videoen herunder

Hvis I ikke har kageopsatser kan I nemt begynde med at lave dem selv:

  1. Køb tre hvide urtepotter i forskellige højder og hav desuden tre tallerkner/fade klar, som kagerne skal stå på. Vend bunden i vejret på de tre urtepotter, sprøjt med en limpistol lim ud på bunden og placer et fad eller en pæn tallerken midt på så du får en opsats. Lad limen størkne.
    Bag bundene: 
  2. Pisk æg og sukker luftigt med en håndmixer. Smeltet smør og rør det i. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk godt.
  3. Beklæd tre springforme med en diameter på 22 cm med bagepapir. 
  4. Fordel dejen i de tre forme og glat med en ske. Bag bundene ved 180 grader varmluft i ca. 20 min. Lad køle af.
    Lav skovbærmoussen: 
  5. Læg husblas i blød i koldt vand. 
  6. Kom bær i en gryde med sukker og flækkede vaniljestænger og kog i ca. 5 min. Blend med en stavblender. Knug husblas fri for vand og rør i. Lad køle til lun. 
  7. Rør æggeblommer i og vend skyr i. 
  8. Pisk fløde til let skum og vend forsigtig i massen.
    Lav hvid chokoladeknas
  9. Hak den hvide chokolade groft og læg den i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Bag chokoladen i ovnen ved 150 grader i 8-10 minutter, eller til chokoladen er let gylden. Lad den køle af.
    Saml kagen:
  11. Tag bundene ud af formene og fjern papiret. Halver bundene - enten med en kniv - eller endnu bedre med sytråd: Snit med en skarp kniv en lille ridse midt rundt om kanten. Tag et langt stykke sytråd og placer i rillen. Slå en enkelt knude og træk forsigtigt til – på den måde skæres lagkagebundende nemt og let over med et fint snit! 
  12. Placer hver af de nederste dele af bundende på hver sin kageopsats, og kom ringen fra springformen udenom og luk den til. 
  13. Dryp Gran Marnier på bundene.  
  14. Tag et par dl skovbærmousse fra i en sprøjtepose og læg den på køl - det skal bruges til at lave rosetter på den ene kage. Fordel halvdelen af skovbærmoussen på den nederste bund. drys stykker af bagt hvid chokolade på, og den øverste del af kagebunden lægges ovenpå.  
  15. Fordel resten af moussen på de tre kager, og stil dem på køl i ca. 3 timer.
    Pyntning: 
  16. Fjern ringene fra springformen fra de tre kager. På den ene kager laver I små rosetter med den mousse, I har gemt i sprøjteposen. Pynt den med bær og spiselige blomster, og sæt kagen på køl igen. 
  17. De to øvrige kager smøres op med den resterende mousse, så top og kanter er flotte og skarpe. 
  18. Den ene kage pyntes med masser af friske bær. 
  19. Den anden kage pyntes med chokoladespåner skrabet af hvid og mørk chokolade.   
  20. Opbevar alle kager på køl til servering.