En smukt ydre med indhold af nøddebunde og syrlig limemousse. (©DR)

Bryllupskage med lime og brombær

En smuk bryllupskage der under marcipanen byder på mandelbunde, brombærmousse og limemousse.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 15 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 6 stk. æg
  • 500 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 4 dl mælk
  • 200 g smør

Mandelbunde

  • 200 g mandler
  • 5 stk. æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 0,5 tsk. bagepulver

Limemousse

  • 6 dl piskefløde
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 dl yoghurt naturel
  • 160 g sukker
  • 3 tsk. revet skal af lime
  • 1,5 dl limesaft
  • 12 blade husblas

Brombærmousse

  • 600 g brombær
  • 2 stænger vanilje
  • 200 g sukker
  • 1 stk. citronsaft
  • 10 blade husblas
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 0,5 l piskefløde

Smørcreme

  • 500 g blødt smør
  • 500 g flormelis
  • 1 smule vanilje

Royal icing

  • 1 bæger past. æggehvide
  • 300 g flormelis
  • 1 tsk. limesaft

Overtræksmarcipan

  • 800 g rå marcipan
  • 300 g flormelis
  • 100 g glukosesirup
  • 1 smule maizena

Fremgangsmåde

Lav bunde:

  1.  Pisk æg og sukker hvidt og skummende

  2. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver godt og sigt det ned i æggene.

  3. Vend det grundigt, men pisk ikke.

  4. Kom mælk og smør i en gryde og varm det til smørret smelter.

  5. Hæld mælk og smør i dejen, imens der røres.

  6. Smør to forme: en på 26 cm og en på ca. 18 cm

  7. Beklæd formen med bagepapir i bunden og smør resten grundigt.

  8. Bundene bages ved ca. 200 grader i ca. 40 minutter.

  9. Bundene flækkes i to og afkøles på en rist. 
 

Mandelbunde:

  1.  Rist mandlerne på en pande.

  2. Afkøl dem og blend dem med hvedemel og bagepulveret.

  3. Pisk æggehviden næsten stift og tilsæt sukkeret.

  4. Pisk derefter til en sej masse.

  5. Vend mandlerne med æggehviden og fordel det på bagepapir i runde cirkler, der passer til de andre bunde. 
 

Lav limemousse:

  1. Opblød husblassen i en skål med koldt vand.

  2. Pisk cremefraiche, yoghurt og sukker sammen ved lav hastighed, indtil sukkeret er opløst. Pisk fløden stiv.

  3. Smelt husblassen over vandbad sammen med limesaft og skal.

  4. Tilsæt husblassen i yoghurtblandingen, imens der røres hurtigt.

  5. Vend flødeskummen i blandingen og fyld det i sprøjteposer.

  6. Læg dem på køl. 

 

Lav brombærmousse:

  1. Bærrene koges sammen med citronsaften, vaniljestængerne og sukker i ca. 15 minutter.

  2. Sigt hele herligheden fra kerner og kom det op i gryden igen.

  3. Husblassen lægges i blød i koldt vand.

  4. Fløden pisker stiv.

  5. Husblassen smeltes over vandbad og blandes i bærrene.

  6. Tilsæt yoghurten og vend det hele med fløden.

  7. Hæld det på sprøjteposer og læg på køl. 

 

Lav smørcreme:

  1.  Rør det hele sammen til en luftig masse. 
 

Samling:

  1.  Kagen samles med en vaniljebund først. Evt. limemarmelade.

  2. Et godt lag limemousse.

  3. Mandelbund.

  4. Evt. lidt creme de chassis stænkes over bunden.

  5. Et godt lag brombærmousse, og til slut endnu en vaniljebund.

  6. Støbes i en kagering med plastkant.

  7. Sættes på køl, helst til dagen efter, eller ca. 2 timer

  8. Ringen og plast tages af, og kagen smøres op med et tyndt lag smørcreme.

  9. Sættes på køl, og derefter endnu en tur med tyndt lag smørcreme for at få den optimale skraphed på formen.

  10. Overtræksmarcipanen rulles ud og kagerne beklædes.

  11. Tryk nogle pinde i den nederste kage for at stabilisere den, og sæt den lille kage på.  

  12. Pynt med royalicing og evt. marcipanblomster eller lignende.

Opskriften findes i samlingen

Mad med skønne brombær