Hvorfor ikke bage sin egen bryllupskage? Her er et lækkert forslag, til hvordan den kan se ud (©DR)

Bryllupskage med solbær- og blåbærmousse

En klassisk bryllupskage med luftig bunde og friske bær, med en dejlig balance mellem det søde og syrlige.

Tilberedningstid: 5 timer Antal portioner: 51 pers.

Ingredienser

Solbær/blåbærmousse

  • 412 g solbær
  • 187 g blåbær
  • 300 g sukker
  • 3 stænger vanilje
  • 3,75 dl cremefraiche 38%
  • 9 blade husblas
  • 7,5 dl fløde
  • 1 stk. lime
    (saften fra lime)

Hvid chokolademousse

  • 176 g sødmælk
  • 46 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 6 blade husblas
  • 224 g cremefraiche
  • 462 g hvid chokolade
  • 0,8 l fløde
  • 68 g pasteuriserede æggeblommer
  • 150 g hakket mandler

Hvide lagkahebunde

  • 4 stk. æg
    (I alt 12 stk)
  • 125 g sukker
    (I alt 375 g)
  • 75 g mel
    (I alt 225 g)
  • 75 g kartoffelmel
    (I alt 225 g)
  • 1 tsk. bagepulver
    (I alt 3 tsk)
  • 1 stang vanilje
    (I alt 3 stænger)

Gelé til toppen

  • 7 dl solbærsaft
    (Gerne hjemmelavet)
  • 330 g sukker
  • 18 blade husblas

Omslagsmarcipan

  • 1 kg marcipan
  • 500 g flormelis
  • 150 g glukose

Pynt på kagen

  • 1 kg blåbær
  • 0,5 l piskefløde
    (Der piskes til skum)
  • 9 stk. sommerfugle
    (Til dekoration rundt omkring kagen)

Fremgangsmåde

Solbær/blåbærmousse:

  1. Solbær, blåbær, sukker, saft af lime, korn af vaniljestænger + stang koges i 10 min. Blend det lidt, dog stadig at der er lidt bid i bærerne.
  2. Tilsæt de udblødte husblas. Tilsæt cremefraiche, og når blandingen er fingervarm tilsæt da lidt af den piskede fløde og derpå hæld resten i flødeblandingen. Stil kold. 

Hvid chokolademousse:

  1. Mælk, sukker, korn af vaniljestang samt stangen koges op. Tag af varmen og tilsæt derpå den udblødte husblas. Tilsæt chokoladen og lad det smelte sammen.
  2. Tilsæt æggeblommerne og derpå cremefraiche. Til sidst vendes en del af den piskede fløde sammen med de hakkede mandler og derpå hæld denne masse over i den resterende fløde. Stil koldt. 

Hvide lagkagebunde:

Denne opskrift skal laves 3 gange. 1 portion rækker til en lille bund, mellem bund og stor bund. Lav 1 portion af gangen. Den første portion hæld da 40 gr. hakkede hasselnødder i.

  1. Æg og sukker og korn af vaniljestang piskes til en luftig masse. Der tilsættes sigtet mel/kartoffelmel og bagepulver. Bages midt i ovn ved 200 grader = den store form = ca. 18 min (1 portion). 

Ud af hver portion:

1 lille

1 mellem

1 stor

  1. Sæt dem til afkøling. Vær obs. på at den lille + den mellem ikke skal have så lang tid som den store form. Der skal laves 3 bunde med nødder og 6 almindelige bunde. 

Opbygning:

  1. Når alle bunde er bagt stænkes de med lidt solbærsnaps og ligges derpå i hver form. Der puttes nu: 
  2. Et lag solbær/blåbær mousse, 1 bund 
  3. Et lag hvid chokolade mousse , 1 bund 
  4. Smør med et lag flødeskum 
  5. 1 lag af blåbær der ligges fint ovenpå. 
  6. Et lag gelé, dog kun så meget så man stadig aner at blåbærerne er der. 
  7. Stil kagerne kolde, så geléen er stivnet. Gerne 1 time. 
  8. Dernæst lav hul i den mellemste samt i den store kage. Tag eventuel en strikkepind op igennem kagen så du får midten. 
  9. Put marcipan på rundt omkring kanten. Saml nu kagen på stativet. Put sommerfugle på, men husk at gøre det således, at der er symmetri i alle 3 kager.