Du kan variere ingredienserne som du har lyst til. Udskift for eksempel den kogte quinoa med bygkerner eller spelt. (Foto: Mikael Kvist Laursen ©DR)

Buddha Bowl

Der er ikke en fast definition på, hvad en Buddha Bowl skal bestå af, derfor er det kun fantasien, der sætter grænser. Langt de fleste bowls indeholder dog en form for korn og en form fra vegetarisk protein. I denne opskrift er det quinoa og kikærter.

Stil kikærterne i blød natten over i rigeligt vant

Tilberedningstid: 55 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Buddha Bowl

  • 1 dl quinoa
  • 1 dl tørre kikærter
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 1 stk. avocado
  • 1-2 stk. gulerødder
  • 1 stk. æg
  • 1 håndfuld salat
  • en kvart stk. rød spidskål
  • sesam til pynt

Marinade

  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. ketchup
  • ½ spsk. soya
  • 1 tsk. honning
  • 1 knivspids hvidløgspulver
  • sort peber

Fremgangsmåde

  1. Kog kikærterne i cirka 50 minutter, hæld vandet fra og lad dem køle af. 
  2. Kog quinoa efter anvisning på pakken, hæld vandet fra og køl ned. 
  3. Kog ægget i cirka 7 minutter. Det skal være smilende. 
  4. Bland ingredienserne til marinaden. Smag til med honning og soya så den får den balance, du bedst kan lide mellem salt og sødt. 
  5. Vend kikærterne  i marinaden. 
  6. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. 
  7. Skær den røde spidskål i lignende tynde strimler. 
  8. Skær avocadoen over på midten og fjern kernen i midten. Tag avocadokødet ud med en ske og skær det i strimler. 
  9. Pil og halver ægget. 
  10. Saml dine to bowls med quinoa i bunden, dernæst et lag med salat og anret til sidst de øvrige ingredienser grupperet hver for sig. Drys eventuelt med sesamfrø til pynt.