Budskabs-macarons

En macaron er, ifølge Tobias, en kage, der ikke gør meget væsen af sig. Den er lille, simpel og let at overse, så derfor viser Tobias i programserien 'Bag Danmark med Tobias', hvordan en macaron kan fremstå meget større og mere kompleks, når den bliver en del af et helt "macaron-fælleskab". Her får du hans opskrift på lækre macarons, og så kan du selv vælge, om du også vil påklistre budskaber på dine. Go' fornøjelse.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Macarons-bunde

  • 80 g flormelis
  • 80 g mandelmel
  • 20 g vand
  • 80 g sukker
  • 30 g æggehvider (ca. 1 stk.)
  • Rød farve - oliebaseret
  • Endnu 30 g æggehvider (ca. 1 stk.)

Ganache

  • 250 g mørk chokolade (sao thomé 70-73 %)
  • Ca. 225 g friske hindbær (blendet og sigtet til 100 g saft)

Fremgangsmåde

Denne opskrift er nemmere at arbejde med, hvis man laver dobbeltportion.


Macarons-bunde:

  1. Blend flormelis og mandelmel i en blender til en helt fin mel.
  2. Sigt melet over i en skål.
  3. Varm vand og sukker op i en lille kasserolle og varm det op til 180 grader (anvend termometer)
  4. Pisk den ene portion æggehvider op (30 g), når siruppen er 110 grader.
  5. Når siruppen når de 118 grader, skal den hældes over æggehviderne i en tynd stråle, mens du fortsat pisker. Pisk, pisk, pisk til en marengs dannes og er afkølet.
  6. Tilsæt nu den røde frugtfarve.
  7. Bland mandelmel/sukkerblandingen med den anden portion æggehvider (30 g) og rør det sammen til en klistret dej.
  8. Vend forsigtigt marengsen sammen med dejen, til den er ensartet og kun lige nøjagtigt glider ud til skålens kant og får en vandret overflade i skålen. Vend ikke massen for meget!
  9. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt macarons ud til en diameter på ca. 3 cm.
  10. Bag dine macarons i først 5 minutter ved 150 grader. Skru derefter ovnen ned på 140 grader og bag dem yderligere 10 minutter.


Ganache:

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Blend hindbærrene til saft.
  3. Varm saften op til den koger.
  4. Sigt i alt 100 g saft over den finthakkede chokolade og vend det, til det smelter sammen. Hvis det ikke smelter sammen, kan det forsigtigt varmes over vandbad eller i en mikroovn - men vær forsigtig.
  5. Lad ganachen afkøle til den har en fast og sprøjtevenlig konsistens.
  6. Kom ganachen imellem dine macarons og tryk kagerne let sammen om ganachen, så den presses ud til kagens kanter.
  7. Så er de små macarons klar til at blive serveret.