Mynte og citroner giver denne salat en frisk og lækker smag. Prøv Anne Hjernøes opskrift på tabouleh - lækker bulgursalat. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Bulgursalat - tabouleh

Tabouleh er en bulgursalat. Den lækre vegetariske ret består af bulgur, krydderurter og grøntsager. Denne opskrift på tabouleh er en nem og hurtig udgave fra Anne Hjernøe.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 håndfulde bredbladet persille
  • 3-4 stk. citroner
  • 1 dl fin bulgur
  • 2 stk. forårsløg
  • 3 spsk. frisk mynte
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 4 stk. tomater
  • 1 stk. agurk

Fremgangsmåde

  1. Hak persillen og forårsløget fint og bland det sammen med hakket, frisk mynte, olivenolie, citron og salt. 

  2. Hæld bulgur i en skål og hæld rigeligt med koldt vand over, og lad det stå i 5-10 min. Den skal stadig have bid. 

  3. Hak agurker og tomater i små tern. 

  4. Bland det hele sammen og anret det på et ovalt fad.