Mynte og citroner giver denne salat en frisk og lækker smag. Prøv Anne Hjernøes opskrift på tabouleh - lækker bulgursalat. Du kan sagtens doble salaten op, så den går til flere personer. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Bulgursalat - tabouleh

Tabouleh er en bulgursalat. Den lækre vegetariske ret består af bulgur, krydderurter og grøntsager. Denne opskrift på tabouleh er en nem og hurtig udgave fra Anne Hjernøe.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 håndfulde bredbladet persille
  • 3-4 stk. citroner
  • 1 dl fin bulgur
  • 2 stk. forårsløg
  • 3 spsk. frisk mynte
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 4 stk. tomater
  • 1 stk. agurk

Fremgangsmåde

  1. Kog bulguren efter anvisningen på pakken
  2. Imens bulguren koger, hakkes persillen, forårsløget og mynte fint. 
  3. Til sæt olivenolie, citronsaft og salt. Du kan også rive skallen fra et par af citronerne og bruge den. 
  4. Når bulguren er kogt, hældes den i en skål og overhældes med rigeligt koldt vand. Lad det stå i 5-10 minutter. Den skal stadig have bid. 
  5. Imens bulguren køler ned, hakkes agurker og tomater i små tern. 
  6. Bland det hele sammen og anret det på et fad.