Spice din burger op med æg, for at få en dejlig cremet konsistens i din burger. (©DR)

Burger med æg

I programmet Price Inviterer lavede Sangerinde Lene Siel denne burger til James Price. Denne lækre opskrift på burger med oksebøf, aubergine og avocado er nem og lave, og det er en anderledes og lækker burger med masser af smag.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. gode burgerboller
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 smule citronolie
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 stk. aubergine
  • 1 smule salat
  • 1 stk. frisk mozzarella
  • 2 stk. avocado
  • 200 g cherrytomater
  • 2 dl god mayonnaise
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 smule frisk estragon
  • 1 smule frisk dild
  • 1 smule frisk basilikum
  • 1 smule frisk purløg

Fremgangsmåde

  1. Kødet røres med salt, peber, sennep, fint snittet hvidløg og en håndfuld hakket estragon. Lad det stå og trække på køl i ½ times tid. 

  2. Skær auberginen i skiver på ca. 1 cm i tykkelsen. Steg dem gyldne i rigeligt olivenolie, dræn dem på fedtsugende papir, og drys skiverne med salt. 

  3. Avocado og tomater skæres i lige store stykker og vendes med fint snittet purløg. Smag det hele til med citronolie, salt og peber. 

  4. Mayonnaise og creme fraiche piskes sammen. smag til med den grove sennep, salt og peber og rør fint hakket basilikum, dild og estragon i.
     
  5. Del kødet i 4 bøffer, pres dem flade, og rids dem på kryds og tværs. Steg dem brune på begge sider i lidt olie, ca. 2 min. på hver side. Anret burgeren, som du har lyst til.