Hjemmelavede burgerboller med sesamfrø på toppen. (©DR)

Burgerboller

Bag dine egne burgerboller og fyld dem med lige netop dit yndlings burgerfyld. James og Adam Price lavede i programmet Spise med Price denne nemme og lækre opskrift på bløde burgerboller med sesamfrø på toppen.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk
  • 20 g gær
  • 0,5 kg hvedemel
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 spsk. sukker
  • 30 g smør
  • 1 smule æg
    (til pensling)
  • 1-2 håndfulde sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Bland gæren i den håndvarme mælk, og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
  2. Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
  3. Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
  4. Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.