Bushbuckstuvning med søde kartofler
Denne smagfulde gryderet lavede kok Nikolaj Kirk i ottende sæson af Nak & Æd, hvor han og Jørgen var i Zambia, og de skød en bushbuck-antilope. Server evt. den dampende varme stuvning med afrikansk insima - en majsmelsgrød, eller lav en god rodfrugtsmos til.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Bushbuckstuvning
- 800 g bushbuck i tern
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 100 ml flåede og hakkede tomater
- 2 spsk. karry
- 4 spsk. olivenolie
- 2 gulerødder
- 4 søde kartofler
- salt og peber
Insima
- 1/2 l vand
- 350 g afrikansk majsmel
Fremgangsmåde
Bushbuckstuvning
- Brun kødet på en stor pande, så det bliver gyldent over det hele. Krydr med salt og peber, og læg over i en gryde.
- Hak løg og hvidløg fint og sauter det på panden. Tilsæt karry og lad det brænde af. Hæld koldt vand i panden, og lad det simre let. Tilsæt så alt fra panden til gryden.
- Hæld hakkede tomater og gulerødder i skiver ved, og dæk med vand, så det dækker kødet. Bring i kog og lad det simre under låg i 1 ½ time.
- Skræl kartoflerne og skær i grove stykker. Fjern låget og læg i gryden. Lad det hele simre sammen, så kartoflerne bliver møre og sovsen tyk. Krydr med salt og peber og server.
Insima
- Bring vandet i kog i en lille gryde, og tilsæt derpå halvdelen af melet og rør kraftigt ud så alle klumper forsvinder.
- Tilsæt nu mel lidt efter lidt, så du opnår en tyk og ikke for våd grød.
- Fjern fra varmen og lad den stå lidt under låg. Form så 'portionsbolde' af grøden og server.