Smagfuld gryderet med bushbuck-antilope. (©DR)

Bushbuckstuvning med søde kartofler

Denne smagfulde gryderet lavede kok Nikolaj Kirk i ottende sæson af Nak & Æd, hvor han og Jørgen var i Zambia, og de skød en bushbuck-antilope. Server evt. den dampende varme stuvning med afrikansk insima - en majsmelsgrød, eller lav en god rodfrugtsmos til.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bushbuckstuvning

  • 800 g bushbuck i tern
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 ml flåede og hakkede tomater
  • 2 spsk. karry
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 gulerødder
  • 4 søde kartofler
  • salt og peber

Insima

  • 1/2 l vand
  • 350 g afrikansk majsmel

Fremgangsmåde

Bushbuckstuvning

  1. Brun kødet på en stor pande, så det bliver gyldent over det hele. Krydr med salt og peber, og læg over i en gryde. 
  2. Hak løg og hvidløg fint og sauter det på panden. Tilsæt karry og lad det brænde af. Hæld koldt vand i panden, og lad det simre let. Tilsæt så alt fra panden til gryden. 
  3. Hæld hakkede tomater og gulerødder i skiver ved, og dæk med vand, så det dækker kødet. Bring i kog og lad det simre under låg i 1 ½ time. 
  4. Skræl kartoflerne og skær i grove stykker. Fjern låget og læg i gryden. Lad det hele simre sammen, så kartoflerne bliver møre og sovsen tyk. Krydr med salt og peber og server.

Insima

  1. Bring vandet i kog i en lille gryde, og tilsæt derpå halvdelen af melet og rør kraftigt ud så alle klumper forsvinder. 
  2. Tilsæt nu mel lidt efter lidt, så du opnår en tyk og ikke for våd grød. 
  3. Fjern fra varmen og lad den stå lidt under låg. Form så 'portionsbolde' af grøden og server.