Indisk butter chicken (©DR)

Butter chicken

I programmet Birdie Nam Nam lavede brødrene Price en klassiker i det indiske køkken; butter chicken. Selv dem der ikke er til meget stærk mad, kan være med på denne lækre indiske ret

Begynd gerne dagen før, med at marinér kyllingen, og lad den trække i youghurte, eller start tidligt på morgenen.

Tilberedningstid: 6 timer Antal portioner: 3 pers.

Ingredienser

  • 1 stk. stor kylling
  • 2 stk. lime
  • 1 tsk. rødt chilipulver
  • 2 stk. røde chillier
  • 10 stk. nelliker
  • 10 stk. sorte peberkorn
  • 1-2 stænger kanel
  • 20 stk. mandler
  • 5-6 stk. laurbærblade
  • 6-8 stk. kardemomme kapsler
  • 1 l naturmælk yoghurt
  • 2-3 spsk. vindruekerneolie
  • 3 stk. løg
  • 3-4 stk. fede hvidløg
  • 1-2 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. koriander frø
  • 1-2 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. gurkemeje (helst fra mill and mortar)
  • 2 spsk. fennikelfrø
  • 2-3 dåser flåede tomater
  • 4-5 dl hønsefond
  • 100 g smør
  • 2-3 kviste frisk koriander

Fremgangsmåde

  1. Skær kylling i sædvanlige stykker: Lår, overlår, vinger, bryst etc. Mariner i limesaft og chili i 1 time.
  2. Rist alle tørre krydderier på en tør pande. Rist mandlerne. Mal krydderier og halvdelen af mandlerne til en karry. Bland denne med yoghurten.
  3. Marinér kyllingen videre med denne blanding i 2-3 timer - eller start forberedelserne om morgenen og lad den trække i yoghurten hele dagen.
  4. Varm olie i dyb sautérpande. Skær løg i skiver. Steges gyldne. Kom hvidløg - hakket fint og revet ingefær i. Steg videre et minut.
  5. Tag kylling op af marinade og lad dem dryppe lidt af. Steg stykkerne på panden eller på en grill, til de får farve. Det sviner noget - yoghurten falder delvis af stykkerne - men det er helt fint. Kyllingen skal tage farve af stegningen. Bruger man en trækulsgril, får man lidt af røgsmagen ved, som giver en endnu dybere smag - men det går nu også fint uden.
  6. Kom blendede tomater, hønsefond, resten af yoghurt-marinaden og kyllingestykkerne i en tykbundet gryde. Læg et låg halvt på. Lad det simre, til saucen er reduceret til det halve. Smag til. Den skal måske have lidt mere salt og en anelse sukker.
  7. Smelt smørret i en gryde for sig og hæld det over kyllingen og bland.
  8. Garnér med frisk koriander og resten af mandlerne, som hakkes og kommes på toppen.