De sprøde snacks er dejlige lune, som en lille forret eller til den lille sult. (©DR)

Butterdejssnacks med feta og spinat

I Den store Bagedyst 2017 bagte Nip bl.a. disse lækre små butterdejssnacks med feta og spinatfyld, toppet med pinjekerner. De små snacks er dejlige som en forret eller blot til den lille sult.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Butterdej

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 50 g blødt smør
  • 1,5 dl vand
  • 1 tsk. citronsaft
  • 200 g koldt smør
  • 1 stk. æg

Feta-spinat fyld

  • 200 g frisk babyspinat
  • 1 stk. frisk chili
  • 1 spsk. olivenolie
  • 100 g fetaost
  • 50 g ricotta
  • lidt muskatnød
  • salt og peber
  • lidt revet parmesanost
  • 50 g pinjekerner

Fremgangsmåde

Butterdej

  1. Begynd med at sigte mel og salt sammen, og ælt det bløde smør heri. Lav en lille fordybning og hæld stille og roligt vand og citronsaft i og ælt det imens. Ikke for meget. Saml dejen og læg den på køl i 20-25 min i en film-dækket skål.
  2. Imens dejen køler bankes det kolde smør flat og elastisk på et meldrysset bord. 
  3. Tag den kolde dej ud og rul nu fire ’lapper’ ud fra en lille forhøjning i midten. Både forhøjning og lapper skal være ca. 15 x 15 cm. 
  4. Læg det flad-bankede smør på forhøjningen og pak smøret ind ved at lægge lapperne over hinanden og slut dem tæt sammen. 
  5. Vend dejen om, så sammenfoldningerne vender mod bordpladen. Rul nu dejen ud til en rektangulær dej (ca. 20 x 50 cm). 
  6. Dejen skal foldes således: 3 (brevfold) x 4 (bogfold) x 3 (brevfold) x 4 (bogfold) = 144 lag. Mellem hver gang der rulles og foldes lægges dejen på køl i 20-30 min. 
  7. Til slut rulles dejen helt flad og der udstikkes 16 cirker (Ø 8 cm). Læg 8 til side på et stykke bagepapir på en bageplade. 
  8. I de resterende 8 udstikkes en mindre cirkel, så der dannes en ring på ca 1 cm tykkelse. Disse 8 ringe lægges ovenpå de 8 runde cirkler på bagepladen og pensles med let-pisket æg. 

Feta-spinat fyld

  1. Hak spinatblade og chili (efter ønske) og steg det lynhurtigt i olie på en pande. Bland det herefter godt med feta, ricotta, friskrevet muskatnød, salt og peber. 
  2. Fordel en skefuld fyld i hver butterdejs ring og riv lidt frisk parmesanost over dem alle. 
  3. Bag i 15 min ved 220 grader til de er gyldne og sprøde. Pinjekernerne ristes på en tør pande og drysses over hver af dem. Server lune.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 6)