Lækre asiatiske snacks med chili-dip (©DR)

Butterdejssticks med chilisauce

Har du lyst til en lækker asiatisk-inspireret snack? Anton lavede disse skønne butterdejssticks med chili-dip til i 6. sæson af 'Den store bagedyst'. Sticksne er fyldt med rejer, svinekød og masser af lækre grøntsager.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Butterdej

  • 125 g vand
  • 2 1/4 tsk. salt
  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • Nogle dryp æbleeddike

Fyld

  • 150 g hakket svinekød
  • 200 g rå/kogter rejer
  • 75 g skyøresvampe
  • 150 g taro (asiatisk rodfrugt)
  • 2 spsk. ingefær
  • 2 stk. chili
  • 3 spsk. løg
  • 3 spsk. forårsløg
  • 1,5 æggeblomme
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 spsk. fiskesovs

Chili-dip

  • 6 stk. friske chili
  • 2 spsk. rapsolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 spsk. ingefær
  • 1,5 spsk. fiskesauce
  • 1,5 spsk. vand
  • 1/2 spsk. sukker

Servering og drys

  • 1 stk. palmeblad
  • 15 g sort sesam
  • 1 æg

Fremgangsmåde

Butterdej

  1. Sæt skyøresvampene i blød i varmt vand. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Kom koldt vand, smeltet smør, eddike og hvedemel i røremaskinen og ælt det kort til en glat og lækker dej. Sæt dejen på frys i 15 minutter.
  3. Tag smørret ud og bank det ud til et kvadrat mellem to stykker bagepapir til det måler ca. 15x15 cm. Sæt smørret i køleskabet.
  4. Tag dejen op fra frys og rul den ud til den er ca. 30x30 cm. Tag smørret ud og placer det diagonalt på dejen. Luk smørret inde og klem på dejen, så smørret ikke kan slippe ud.
  5. Rul dejen lidt mere ud og fold derefter ⅓ del af dejen ind på midten og derefter den anden ⅓ del, så du har tre lag. Sørg for at have meget mel på bordet når du arbejder med dejen. Rul dejen ud igen og tag nu ¼ del, derefter ¼ del og fold dem så ovenpå hinanden så du nu har fire lag dej. Sæt dejen på køl i 15 minutter.



Fyld

  1. Hak svampe, løg, forårsløg, rejer, taro og kom det op i en skål. Riv ingefær og kom det op i en skål med alle de resterende ingredienser. Steg en lille prøvedelle for at teste om farsen er tilpas krydret.


Butterdej

  1. Tag dejen op fra frys og rul den ud igen. Lav derefter samme manøvre som før med først at lave ⅓-foldning og derefter rulle den ud for så at lave ¼-foldningen og sæt dejen på frys igen i 15 minutter.


Chili-dip

  1. Hak hvidløget og riv ingefæret på den grove side af et rivejern. Steg det i olie indtil hvidløget er klart. Tag det af varmen.
  2. Rens chilierne for kerner og kom dem op i en foodprocessor eller blender og blend det sammen med hvidløg, ingefær, stegeolie, fiskesauce og sukker. Smag på saucen og tjek at balancen er tiptop.


Samling

  1. Tag din butterdej ud fra frys og rul den meget tyndt ud. Skær fire lange brede baner af dej. 
  2. Tag dit fyld og fordel i en lang bane inde på midten af butterdejsbanen - sørg for at det ikke går helt ud til enderne. Pas på med at putte for meget fyld i. Luk butterdejen sammen om fyldet og klem enderne sammen så fyldet ikke kan komme ud. Tryk evt. lidt på butterdejsstangen for at gøre den mere rund.
  3. Tag en paletkniv og læg din stang på den. Læg den derefter på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad!
  4. Gentag samme procedure med alle fire stænger.
  5. Pensl dine fire stænger med æg og drys med sort sesam. Sæt dem i ovnen og bag dem i ca. 25 minutter til de er gyldne og crispy.
  6. Tag dine stænger ud af ovnen og læg dem på en køkkenrist. Lad dem køle lidt af.
  7. Skær begge ender af stængerne skråt af og del stængerne på midten, hvor du også skærer skråt.
  8. Find dit flotte palmeblad frem og smid dine snacks op på det. Kom din lækre chilidip i en skål og server den ved siden af dine snacks.
  9. Nyd de delikate snacks og glæd dig til at blive sendt tilbage til en larmende vietnamesisk gade (hvis du har været i Vietnam) m. bilos, livlig stemning og 40 graders fugtig varme.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 6)