Bygotto med røget ål
I programmet 'kokketræf' laver brødrene Price en nordisk risotte på perlebyg, sådan det bliver en bygotto, hvor hoved smags giveren er røget ål.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
3 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 250 g perlebyg
- 500 g ål
- 0,5 l fløde
- 1 smule æbleeddike
- 1 smule salt og peber
- 1 stk. skalotteløg
-
0,5 stk.
hjemmesyltet citron
(se programmet 'sur sur sur')
- 1 stk. persillerod
- 2 stk. røde æbler med skræl
-
1 smule
persille
(til anretning)
-
1 smule
ristet rugbrødsdrys
(til anretning)
Fremgangsmåde
- Kog perlebyggen i rigeligt vand i godt 15 min, så den lige er mør og bestemt ikke er udkogt.
- Skær forsigtigt kødet fra ålen, og kog ålehovedet og skindet sammen med fløden. Køl fløden ned og si den ned i en gryde. Tilføj de kogte bygkorn og æbleeddike.
- Hak skalotteløg og den syltede citron og put dem i sammen med rustikke, mundrette stykker ål i den simrende bygotto. Smag til med salt. Kom til sidst fintskårne tern af frisk persillerod og æble i retten.
- Anret den cremede bygotto med et drys af sprødt, ristet rugbrød, finthakket purløg og slut af med lidt friskkværnet peber