Det ser simpelt ud, men kombinationen af frisk salat, stegt kylling, sprøde brødcroutoner, dressing og parmesan kan få englene til at synge. (Foto: Lærke Lie Pedersen ©DR)

Cæsarsalat med kylling, brødcroutoner og hjemmelavet dressing

Sprød salat med stegt kylling, hjemmelavede brødcroutoner i ovnen og en hjemmelavet cæsar-dressing. En sikker vinder, som er virkelig nem at lave. I denne udgave er den også lavet med agurk, men det kan selvfølgelig udelades ligesom i den klassiske salat.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. hjertesalat
    (anden slags grøn salat kan også bruges)
  • 1 stk. agurk
  • 2 stk. kyllingebryst
  • 4 skiver mørkt franskbrød
  • Ca. 20 g parmesanost
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • Lidt olivenolie
    (til brødcroutoner og stegning)
  • Lidt salt og peber

Dressing

  • 4 bægere pasteuriserede æggeblommer
  • Ca. 30 g parmesanost
  • 1 tsk. sennep
  • 1/2 fed hvidløg
  • Lidt citronsaft
  • Ca. 1 dl olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Riv hjertesalat, og skær agurken i mundrette stykker.
  2. Skær kyllingebryst i stykker, krydr med salt og peber, og steg dem på en pande til de er gennemstegte.

Hjemmelavede brødcroutoner:

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Skær franskbrødet i små, mundrette firkanter, og læg dem på en bageplade. 
  3. Hæld lidt olivenolie over, og drys med salt og hvidløgspulver. Bag i ovn i ca. 10 minutter til de har fået en gylden farve.

Hjemmelavet dressing:

  1. Put æggeblommer, sennep, hvidløg, parmesan og citron i en minihakker, blender eller foodprocessor, og blend kort. 
  2. Tilsæt herefter olien lidt ad gangen, og blend til dressingen har en passende konsistens. 

Anretning: Anret med salat og agurk i bunden, herefter kylling og brødcroutoner, hæld lidt dressing udover, og afslut med revet parmesan.